Jouw specialist in gehoren en gehoorapparatuur

Herken je het: je gehoor dat achteruit gaat? De televisie die je steeds wat harder zet. Het verkeer om je heen dat je niet meer zo heel goed hoort. En het verhaal van je kinderen, buurvrouw of collega’s? Ai, ook dat krijg je niet zo heel goed meer mee. Niets frustrerender dan je zintuigen die je in de steek laten. Want waar zijn we toch zonder ons gehoor en zicht?

Blind of doof

Heb je het jezelf wel eens afgevraagd? De herkenbare vraag, waarom doen we dat? De vraag of je liever doof of blind zou zijn. Natuurlijk geen van beide, maar we hebben er allemaal al wel eens over na gedacht. Wanneer je zicht achteruit gaat, zul je aan een (lees)bril of lenzen moeten geloven. Maar hoe zit dat precies met je gehoor?

Voorkomen is beter dan genezen

Voor we overgaan naar de hulp die je kunt krijgen van een specialist in gehoor, stippen we nog even aan dat voorkomen te allen tijde beter is dan genezen. Ouderdom gaat gepaard met een slechter gehoor en hier kunnen we helaas niet altijd wat aan doen. Het gehoor heeft een leven lang trillingen, geluiden en wellicht ook voorwerpen moeten verdragen. Het is dan ook niet gek, dat deze gangen in de loop van de jaren beschadigen.

Toch kun je zelf echt iets doen om gehoorproblemen te voorkomen. We noemden net al kort de voorwerpen in je oor. Wist je namelijk dat het gebruik van de bekende wattenstaafjes hartstikke slecht is? Je beschadigt de gehoorgangen hiermee. Wees je daarnaast bewust van de geluiden om je heen. Werk je in de bouw of andere lawaaimakende omgevingen? Gebruik een koptelefoon. En bezoek je een concert? Dan is het gebruik van oordopjes tegenwoordig niet meer dan normaal.

Een audicien

Wanneer je toch echt problemen ervaart met je gehoor, ben je bij een audicien als Van Boxtel Hoorwinkels aan het juiste adres. De specialist doet er alles aan om je zo goed mogelijk te laten horen. Zo kun je hier aankloppen voor:

  • Gehoorbescherming;
  • Van Boxtel gehoorapparaten en hoortoestellen;
  • Het verbeteren van je gehoor;
  • En advies en informatie wanneer je iemand met een slechter wordend gehoor kent.

Schroom dus zeker niet om hier eens binnen te wandelen. En maak jezelf ook absoluut niet wijs dat alleen ouderen gehoorproblemen hebben. Helaas kunnen we er allemaal mee te maken krijgen. Gelukkig bestaat er een specialist als Van Boxtel Hoorwinkels.