Kerstverlichting mag niet ontbreken aan het einde van het jaar

De donkere dagen voor kerst zijn met goede kerstverlichting een stukje mooier te maken. De dagen zijn kort en de avonden zijn lang, maar goede verlichting brengt snel wat licht in de duisternis. Kies een mooie kerstboom met de verlichting er al in, leg kerstballen samen met wat verlichting in een schaal of hang de traditionele kerstster voor het raam. Wat je ook kiest, het leven is letterlijk en figuurlijk een stukje lichter met mooie verlichting.

 

kerstversiering

 

Kerstverlichting in de boom

Met kerst heeft bijna iedereen wel een kerstboom staan. Je kan je uitleven met versiering en ballen, maar kerstverlichting is natuurlijk de basis van elke goeie boom. Je kunt zelf in de weer met snoeren, maar je kunt ook een boom aanschaffen waar de kerstverlichting al in aanwezig is. Kwestie van boom van zolder halen, boom neerzetten en je bent klaar. Lekker makkelijk en gelijk een stuk gezelliger in die donkere dagen voor kerst!

 

Wat voor type verlichting moet ik hebben met kerst?

Vroeger was er geen keus, je had kerstverlichting met gloeilampjes en dat had zo z’n voordelen en nadelen. Het was altijd opletten wanneer je de verlichting in een boom of dichtbij andere materialen had opgesteld, omdat gloeilampen warm worden. Maar het voordeel van gloeilampen is dat je bij een kapot lampje snel een nieuwe in kunt draaien en klaar. De stroomrekening na de decembermaand was wel altijd even schrikken, gloeilampen verbruiken behoorlijk wat energie. Maar het warme licht bracht wel een heerlijke sfeer.

 

Of toch maar led?

Met led verlichting heb je weer andere opties. Je kunt de lampjes niet makkelijk zelf vervangen en de kerstversiering kan wat kil aan doen omdat het licht wat witter is. Maar led verlichting bespaart wel een hoop stroom en je hoeft niet meer bang te zijn dat andere kerstversiering of onderdelen van je interieur gevaar lopen. Led verlichting wordt niet warm dus kerstverlichting met led is ideaal om ook te laten branden wanneer je van huis bent. Zo’n kerstster hoort immers ook in de nacht te branden, nietwaar?

 

Kerstverlichting voor buiten

Ook buiten wil je natuurlijk mooie kerstverlichting hebben. Je kunt de bomen buiten versieren met wat kerstballen en een snoer van lampjes. Maar je kunt veel verder gaan. Wat dacht je van een mooie rij lampjes aan de erker of veranda? En voor wie echt uit wil pakken mag de kerstman met zijn slee en rendieren natuurlijk niet ontbreken. Voor kerstverlichting die je buiten op wilt stellen gelden niet heel andere eisen dan voor de versie die je binnen gebruikt. Je kunt kiezen voor mooie netten in plaats van snoeren, zodat je bomen en struiken gelijkmatig kunt verlichten. En het is handig om een sensor te hebben, zodat bij de schemering de verlichting vanzelf aangaat. Kiezen voor een timer kan natuurlijk ook, net zo makkelijk.

 

kerstverlichting

 

De voeding van de kerstverlichting

Als je kerstverlichting in een vaas of schaal op tafel legt, wil je natuurlijk niet dat er zo’n onhandig snoer te zien is. Je kunt daarom kerstverlichting op batterijen kopen. Als je tegelijk met de lampjes een setje batterijen aanschaft, kun je de hele decembermaand sfeervol door. Het is natuurlijk makkelijker om verlichting op netstroom te gebruiken, omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken over lege batterijen. Heb je in de tuin geen stopcontact, dan kun je ook daar voor de voeding op batterijen kiezen. Het is natuurlijk simpel om een oplader en oplaadbare batterijen te kopen. Maar wat je ook kiest, december wordt een sfeervolle aangelegenheid met de juiste kerstverlichting.