Kies de juiste kast in je huis

Het is tijd geworden om kasten in je huis te kiezen. Dat kan een best lastige keuze zijn. Want de keuze aan kasten is reuze. Je kunt ervoor om naar een winkel als de Ikea te gaan en daar je kast te kopen, maar je kunt ook een kast op maat laten maken. In dit artikel gaan wij je helpen bij de keuze voor de juiste kast in jouw huis.  Wij lichten een aantal type kasten uit die je vandaag de dag veel tegenkomt in huizen. In de woonkamer, keuken, slaapkamer en op zolders.

 

De ‘standaard’ staande kast

De old-classic onder de kasten. De staande kast. Vandaag de dag nog veel te zien in huis. De kasten zet je tegen de muur aan een type kast dat ook zeker nooit zal gaan verdwijnen is de verwachting.  Dit type kasten kun je in alle ruimtes in huis tegenkomen. Van de woonkamer tot aan de zolder

 

Inbouwkasten

Waar we vroeger inbouwkasten veelal tegenkwamen op slaapkamers, is dit type kast aan een opmars door het huis bezig. Je ziet tegenwoordig ook inbouwkasten in de woonkamer en in de keuken. Dat is ook niet zo gek, want een inbouwkast biedt nu eenmaal vele voordelen. Als je op zoek bent naar een moderne kast met veel ruimte, dan doe je er goed aan om voor inbouwkasten op maat te kiezen. Helemaal naar je eigen wens.

 

Schuifwandkasten

Een andere type kast die steeds meer aan populariteit wint, is de schuifwandkast. Vroeger ook veel op de slaapkamer, tegenwoordig ook veel in de keuken of zelfs op kantoren terug te vinden. Het voordeel hiervan is dat de deur schuiven en dus niet naar voren komen als je de kast opent. De schuifwandkast is ook zeker het aanraden waard.