Kies voor de juiste kerstversiering met de feestdagen

Met kerstversiering is de winterse wereld al snel een stukje mooier. Tijdens de donkere dagen aan het einde van het jaar trekken mensen van alles uit de kast om de dagen een beetje lichter te maken. Met de juiste kerstversiering maak je van je huis een warm thuis. Zet met Kerst een leuke kerstboom neer, installeer sfeervolle kerstverlichting en hang een mooie kerstster voor het raam. Kerstversieringen maken het leven aan het einde van het jaar veel leuker!

kerstversiering

 

Zet een kerstboom neer voor het ultieme kerstgevoel

Voor het echte kerstgevoel kan een sfeervolle boom natuurlijk niet ontbreken. In de categorie kerstversiering is de kerstboom de absolute nummer één. En het mooie is dat je tegenwoordig zulke mooie kunstbomen kunt kopen, dat je niet meer hoeft te piekeren over de juiste soort voor in jouw woning. Vergeet elke dag stofzuigen, regelmatig water geven en geduldig hopen op een groene Kerst. De kunstbomen van tegenwoordig zijn je redding. En om het je makkelijk te maken is dit type kerstversiering ook verkrijgbaar met de kerstballen en verlichting er al in. Dan combineer je kerstversiering en -verlichting dus mooi in één product.
Welk soort kerstverlichting is goed voor mijn stroomrekening?

 

Rond de Kerst duikt er overal verlichting op.

Het is niet alleen leuk om lampjes in je huis te hebben, ook buiten kun je de wereld een beetje mooier maken. Heb je een tuin, dan is het simpel om wat verlichting in een boom te hangen. En als je dan toch bezig bent, kun je naast deze kerstversiering ook wat mooie kerstballen in diezelfde boom hangen. Omdat je de verlichting buiten vaak dag en nacht laat branden, is het verstandig hier te kiezen voor LED-verlichting. Veel kerstversiering is met dit type lampjes verkrijgbaar. En dat hoeft echt niet alleen maar van dat kille, harde, witte licht te zijn. Kerstversiering met LED-verlichting is ook sfeervol. En ga je niet voor lampjes in een boom, dan is een lichtgordijn aan een blinde muur of een paar verlichte takken in een vaas natuurlijk ook een goede optie. Voor binnen is de aloude kerstster altijd een goede keuze. Om het jezelf makkelijk te maken kun je nog een tijdklok gebruiken, om ook tijdens de late en juist vroege uren een sfeervolle uitstraling in je huis te hebben.

 

Tips voor als je wat minder groot woont

Ook als je wat minder ruimte in of om het huis hebt, is het prima mogelijk om met kerstversiering de kerstsfeer erin te brengen. Er bestaan veel leuke mogelijkheden voor decoratie die helemaal niet zoveel ruimte innemen en toch zorgen voor dat bekende kerstgevoel. Denk bijvoorbeeld eens aan allerlei versieringen van hout. Een traditionele boom middenin de woonkamer kost behoorlijk wat ruimte, maar een houten variant die je aan de muur kunt hangen is natuurlijk minstens zo leuk als kerstversiering. Doe er wat lampjes in, spuit er wat kunstsneeuw op en laat die feestdagen maar komen. En wat dacht je van een paar mooie kerstballen in een grote, glazen vaas. Doe daar een paar mooie kerstlampjes bij, zorg voor wat engelenhaar en glimmende accessoires en ook in de vensterbank ziet het er leuk uit. Ten slotte is het ook een leuk idee om materialen uit de welbekende kerststadjes te kopen en los bij elkaar te zetten. Een verlicht huisje, een kerstmannetje en een klein kerkje bij elkaar op een plateau zijn natuurlijk een prima alternatieve kerstversiering, in plaats van een grote kerststal op tafel. Dus minder ruimte is geen excuus, de kerstsfeer is haalbaar voor iedereen.