Kies voor een gas detector die zelfstandig kan werken

Wanneer je als bedrijf regelmatig met gevaarlijke stoffen of gassen werkt is het zeker zaak dat de veiligheid van de werknemers niet in het gedrang komt. Om ervoor te zorgen dat ze veilig hun werk kunnen doen kun je er ook voor kiezen stand alone gas detectors te gebruiken.

Kies de detector die bij je bedrijf past

Gasdetectors zijn in verschillende soorten en modellen te koop. Als je overweegt er eentje of meer aan te schaffen kijk je eerst naar wat je ermee wilt doen. Wil je een of meer soorten gas tegelijk kunnen meten of wil je de meter ook nog gebruiken om bepaalde andere soorten stoffen mee op te kunnen sporen mochten deze ooit ontsnappen?

Stand alone detectors

Binnen de gas detectiesystemen heb je ook modellen die volledig onafhankelijk van andere apparaten kunnen functioneren. Dit zijn de zogenaamde stand alone gas detectors. Deze werken volledig zelfstandig zonder dat je daar nog andere apparaten bij nodig hebt. Dit is prettig om mee te werken omdat je in het geval van een noodsituatie met slechts een enkel apparaat kunt detecteren welk gas er ontsnapt is en wat voor maatregelen je dient te nemen.

Kijk welk model je aanstaat

Welke meter je kiest hangt ten eerste af van het aantal gassen dat je ermee wilt meten. Zijn er dit meer omdat er in het bedrijf regelmatig met meer soorten gassen gewerkt wordt? Dan kies je het beste voor een multi gas detector of een PID meter. Daarnaast werken de meters op diverse soorten batterijen dus het is ook zaak te kijken wat je daarbij het makkelijkste vindt. Kijk ook altijd goed of je gas wilt meten op slechts één of meer plekken. In dat laatste geval is een draagbare detector een goede keuze omdat je deze mee kunt nemen naar de plaats waar dit nodig is.