Koffie: meer dan een drankje

Bij veel gelegenheden staat het drinken van een kopje koffie centraal. Van het voeren van een sollicitatiegesprek tot het bijkletsen met vrienden; een kop koffie is vaak wat er op deze momenten gedronken wordt. Koffie is dan ook met recht méér dan gewoon een drankje te noemen. Het gaat om een drankje dat verbindt. Omdat koffie op zo veel momenten centraal staat, wil je graag dat de kwaliteit ervan goed is. Maar hoe maak je echt lekkere koffie?

Zo maak je de lekkerste koffie

Koffie is in allerlei verschillende varianten verkrijgbaar. Van filterkoffie tot versgemalen koffie; het aanbod is groot en divers. Maar welke koffievariant is de beste? Wanneer je graag écht smaakvolle koffie wilt zetten, is het van belang om gebruik te maken van verse koffiebonen. Smaakvoller dan vers gebrande koffie wordt het namelijk niet. Een week na de branding van de koffiebonen is de smaak op zijn best. Uiteraard zorgen de koffiebonen ook na deze week nog voor een smaakvolle koffie, maar de aroma’s zullen met de tijd wel vervagen. Voor de allerlekkerste koffie maak je dus gebruik van verse koffiebonen die bij voorkeur een week ervoor gebrand zijn.

Goede koffie op kantoor

Ook op kantoor speelt koffie vaak een centrale rol. Het is immers het drankje dat regelmatig geschonken wordt tijdens sollicitatiegesprekken en vergaderingen. Maar ook tijdens de pauze blijkt het halen van een kop koffie een verbindende werking tussen medewerkers te hebben. Je wilt als werkgever dan ook graag écht goede koffie schenken op kantoor. Wanneer je kiest voor koffiebonen kantoor maak je niet alleen je werknemers, maar ook je klanten blij. Met de verse koffiebonen zet je namelijk in een handomdraai de meest lekkere koffie. Op deze manier kunnen je werknemers de dag goed beginnen en straal je een stukje professionaliteit uit naar de klanten. Investeren in goede koffie is als werkgever dus een slimme zet.

Voor welke smaak koffie kies je?

Verse koffiebonen zijn de basis voor een smaakvolle kop koffie. Maar voor welke koffiebonen kies je? Er zijn namelijk verschillende soorten koffiebonen verkrijgbaar. Vind jij een kopje koffie op zijn tijd lekker, maar moet de koffie niet te sterk van smaak zijn? Dan zijn de mild gebrande koffiebonen iets voor jou. Deze bonen worden relatief kort en op een lage temperatuur gebrand waardoor de smaak subtiel is. Ben jij een echte koffieliefhebber en kan de intensiteit van de koffiesmaak voor jou niet sterk genoeg zijn? Dan zijn de koffiebonen die langdurig gebrand zijn voor jou een uitkomst. Doordat er met het brandingsproces diverse smaken gecreëerd kunnen worden, zit er voor iedereen een passende smaak tussen.