Krijg vermogensadvies van een financieel specialist  

Wanneer mensen aan hun carrière beginnen, krijgen ze vaak advies over hoe ze met hun geld om moeten gaan. Deze adviezen variëren van sparen, beleggen en budgetteren. Maar wat gebeurt er als mensen een bepaald punt in hun carrière bereiken? En wat doet iemand als hij op dat punt al is?

Deze vragen zijn niet zo eenvoudig te beantwoorden als je misschien denkt. Er is geen vaste manier voor iedereen om hun vermogen te beheren, omdat dit afhangt van de financiële situatie, behoeften en doelen van de persoon. De beste manier om erachter te komen wat voor u geschikt is, is door een professional (kijk eens op www.fpsadvies.nl) te raadplegen die u kan helpen bij het opstellen van een persoonlijk plan voor uw behoeften.

Een vermogensadviseur is een financieel adviseur die gespecialiseerd is in het adviseren over vermogen en beleggingen. Vermogensadviseurs kunnen beleggers helpen bij het kiezen van de beste investering voor hun individuele behoeften, geografische locatie en risicotolerantie.

Vermogensbeheer

Vermogensbeheer is een proces dat veel aandacht en voorzichtigheid vereist om succesvol te zijn. Het gaat niet alleen om geld investeren op de aandelenmarkt en er winst mee maken. Je moet ook investeren in jezelf, gezondheid en relaties met andere mensen. Vaak praten we dan ook over rijkdom.

Het begrip rijkdom

Rijkdom kan op vele manieren worden gedefinieerd. Vermogen kan bijvoorbeeld worden gemeten aan de hand van hoeveel iemand bezit (bijvoorbeeld onroerend goed, aandelen en obligaties). Als alternatief kan men rijkdom meten aan de hand van hoeveel ze waard zijn (bijvoorbeeld het huidige en verwachte toekomstige inkomen).

Er zijn veel verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bespreken van het onderwerp rijkdom en de verschillende definities ervan. Dit komt omdat er geen overeengekomen definitie is voor wat rijke mensen zijn of wat het betekent om rijk te zijn. Wat iemands rijkdom inhoudt, hangt af van zijn eigen waarden en prioriteiten in het leven, niet van de waarden of prioriteiten van de samenleving