Last van bepaalde gezondheidsklachten waarvoor je denkt geen oplossing lijkt te zijn? 

Heb jij al maanden, misschien zelfs jarenlang last van bepaalde gezondheidsklachten? Denk aan: extreme vermoeidheid, benauwdheid en pijn in de spieren? En, heb je de handdoek al in de ring gegooid omdat je denkt dat er geen oplossing voor blijkt te zijn? Dan ben je vandaag bij de juiste blog belandt. Want heb je wel eens gehoord van functionele geneeskunde? Wij vertellen in dit artikel wat het precies inhoudt en waarom het misschien voor jou wel iets kan zijn! Dus lees snel verder voor meer informatie. 

Diepgaand onderzoek 

Functionele geneeskunde heeft in vergelijking met de reguliere geneeskunde een andere aanpak. Hier starten de artsen eerst met een diepgaand onderzoek, aan de hand van urine, bloed en ontlasting om er zo achter te komen waar de bron van de klachten zich bevindt. Dit wordt allemaal in een lab onderzocht. Aan de hand van de resultaten uit het laboratorium wordt er een plan gemaakt hoe jouw eventuele aandoening het beste behandelt kan worden. Wellicht heb je al maandenlang last van benauwdheid- en vermoeidheidsklachten na dat je getest bent op COVID-19. In deze situatie zal het erop neerkomen dat je op basis van een long covid herstel behandelplan geholpen moet worden.  

Voedingsadviezen 

Uit veel onderzoeken blijkt dat veel klachten ontstaan door voedingsintoleranties. Met behulp van de resultaten uit het lab zijn de onderzoekers in staat om op deze intoleranties op te sporen. Zodra dit bekend is, zal er een speciaal op maat gemaakte voedingsplan worden opgesteld. Op deze manier doen de artsen er alles aan om je weer gezond te maken. 

Adviesgesprek 

Natuurlijk zijn veel chronische aandoeningen niet te verhelpen, maar vaak met een behandeling van een geschikte arts kan een aandoening wel meer leefbaarder worden. Wij raden je om deze reden aan om zowel met je huisarts als met een arts uit de alternatieve geneeskunde om tafel te gaan wat de beste manier is om je te behandelen. Van een nieuwe fibromyalgie behandeling, tot het verhelpen van chronische stress en vermoeidheid. Door een afspraak te maken bij een professional zorg jij boor meer duidelijkheid.