Leerzame teambuilding

Ben je bezig met het organiseren van een evenement voor jouw organisatie? Is de term ‘teambuilding’ gevallen, maar wil je niet dat het alleen ‘lang leven de lol’ wordt? Maak van je teambuildingsactiviteit een leerzame (mid)dag die je collega’s bijblijft.

Combineer leuk en leerzaam

Als je begint met het organiseren van een teambuildingsactiviteit is het van belang goed na te denken hoe leuk of leerzaam het programma moet worden. Je kunt kiezen voor het traditionele karten & steengrillen of juist een krachtige teamtraining met diepgaande nabesprekingen. Maar daar tussenin is ook heel veel mogelijk!

Door een activiteit te organiseren die zowel leuk als leerzaam is vang je twee vliegen in één klap. De collega’s hebben een gezellige dag en leren tegelijkertijd van de gezamenlijke activiteit. Teambuilding krijgt een doel!

Bepaal het leerzame element

Bedenk voordat je op zoek gaat naar een activiteit welke thema’s er binnen jouw organisatie spelen. Zijn jullie bijvoorbeeld net gestart met Agile werken of een andere werkwijze? Werken en communiceren afdelingen onderling niet goed met elkaar? Verloopt de besluitvorming niet effectief? Heeft iedereen het zelfde belang? Worden afspraken niet nagekomen? Kortom, breng in kaart welk onderwerp aandacht verdient tijdens een activiteit met de collega’s. Door te bepalen met welk thema jullie aan de slag gaan, kun je gerichter op zoek naar een activiteit en een bureau die daarbij past.

Zoekt en gij zult vinden

Heb je bepaald wat de balans moet zijn tussen leuke & leerzaam en weet je met welk thema jullie aan de slag willen? Het internet staat vol met mogelijkheden. Van Vliegen met Drones tot het bezoeken van een Escaperoom. Let daarbij wel op dat de begeleiding bij de activiteit voldoende kennis heeft om ook de leerzame kant te belichten. Begeleiding die gedrag zichtbaar en bespreekbaar kan maken.

Succes met de voorbereidingen!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *