Liefde voor wijn en eten? Kies voor deze opleiding

Ben jij een van die mensen die niet kan beslissen of ze liever een duur glas Cabernet willen drinken of eerst een vol bord beef bourguignon willen consumeren? Check jij de wijnkaart voordat je naar de menukaart kijkt? Beslis je welke soort kaas mooi past bij je laatste bier aankoop? Dan heb jij misschien wat nodig is om een ​​deskundige vinoloog of gastronoom te worden. Als je bereid bent om al het benodigde werk te doen, tenminste. Je moet eerst een gastronomie- of vinoloog opleiding volgen om een ​​professionele certificering te behalen. Vervolgens kun je deze kennis toepassen in de horecabranche.

Welke training heb je nodig?

Er zijn veel afstudeerprogramma’s die je kunnen helpen je doelen te bereiken. Met een studie in voedingswetenschap en voedingstechnologie en zelfs wijnarrangement kun je kennis en vaardigheden in de branche opdoen. Er zijn ook opleidingen beschikbaar voor degenen die vinoloog en gastronoom willen worden. Met de juiste training leer je alles wat je in deze branche moet weten. Gelukkig zijn er scholen die je leren hoe je een meester kunt worden op het gebied van gastronomie en vinologie. Je krijgt bij dit soort trainingen lessen over wijn- en dranken, het  managen van evenementen en buffetten, maar ook over het aansturen van een team van medewerkers. De online cursussen van WTOL Academy omvatten zowel een gastronomie opleiding als vinoloog training. Daarnaast bestaat er ook nog de algemene gastvrijheidstraining.

Werkervaring is enorm belangrijk

Om een meester vinoloog en gastronoom te worden is het belangrijk om enige ervaring in het vak te hebben. Enkele van de beste manieren om deze ervaringen op te doen, zijn werken bij een wijnmakerij of restaurant en een wijnwinkel of wijnbar. Naast het opdoen van praktische ervaring door rechtstreeks met wijnen te werken, zijn er ook verschillende andere banen die je waardevol inzicht geven in de wereld van de wijncultuur. Reizen naar verschillende wijnstreken zoals Frankrijk bieden mogelijkheden om te netwerken met andere professionals op dit gebied. Reizen stelt je in staat om wijngaarden over de hele wereld te bezoeken zodat je bedrijf of restaurant hun producten in het buitenland kan verkopen of inkopen.