Litecoin kopen

Twijfelt u over Litecoin kopen en bent u dus nog niet helemaal zeker van uw zaak. In dit artikel leggen wij nog kort even uit wat de Litecoin nou precies is, wat de voordelen hiervan zijn en hoe u er nou aan komt. Net als de overige cryptomunten zit ook de Litecoin momenteel in neerwaartse spiraal. Kenners beweren echter dat deze binnenkort weer gaat stijgen en dit is dan ook een goed moment voor u om erin te stappen, nu de koers nog laag is. Litecoin kopen is dus geen slecht idee op dit moment. De Litecoin is in grote mate hetzelfde als de Bitcoin, echter is het systeem van de Litecoin meer gecentraliseerd.

Voordelen Litecoin kopen

Als u twijfelt over Litecoin kopen dan wordt het aangeraden om daar wel wat mee te doen. Het is weliswaar een gok, maar de Litecoin wordt gezien als de nieuwe Bitcoin en deze zou dus ook dezelfde stijging kunnen gaan meemaken. De belangrijkste voordelen van de Bitcoin zijn de mogelijkheden om in het weekend te beleggen. De handel hiervan vindt 24/7 plaats. Daarnaast is de Litecoin uitermate geschikt voor korte termijn beleggingen, dit door de gigantische volatiliteit. Ten slotte is Litecoin een stuk veiliger dan de Bitcoin. Door de snellere transactietijd hebben hackers minder tijd om aanvallen te plaatsen.

Hoe komt u aan Litecoins?

Litecoin kopen kunt u doen door middel van de grote cryptobeurzen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om te betalen via IDEAL, wat het voor de meeste mensen makkelijker maakt om in te stappen. Daarnaast is het zaak om uw Litecoins veiliger te bewaren. Dit kan via de officiële Litecoin wallets maar u kunt deze ook offline opslaan, op bijvoorbeeld een NANO Ledger.