Logo laten maken: vijf handige tips!

Een logo laten maken door een professional? Dan is het handig om deze vijf handige tips te lezen. Zo weet je precies waar een goed logo aan moet voldoen en hoe je een goede briefing kunt maken voor de logo ontwerper. Lees dus snel verder!

Tip 1: Kies voor tijdloos

Trends komen snel, maar gaan vaak nóg sneller. Daarom is het bij het laten maken van een logo verstandig om te kiezen voor een tijdloos ontwerp. Ga niet mee met de laatste hypes, maar kies een modern en tijdloos ontwerp die nog jaren mee kan gaan.

Tip 2: Minder is meer

De bekendste logo’s zijn vaak erg eenvoudig. Denk aan bijvoorbeeld het logo van Hema, Nike, Apple of McDonald’s. Eenvoud is voor een bedrijfslogo dus enorm belangrijk. Als je het logo voor je bedrijf laat ontwerpen is het belangrijk om bij de ontwerper duidelijk te maken dat het ontwerp eenvoudig gehouden moet worden.

Tip 3: Juiste eerste indruk

De eerste indruk van je bedrijfslogo is enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk dat potentiële klanten een goede eerste indruk van je bedrijf hebben en ook direct weten welke diensten of producten je aanbiedt.

Tip 4: Kleurgebruik

Bij een sterk logo ontwerpen horen de juiste kleuren. Iedere kleur heeft een betekenis en geven ook direct een bepaalde indruk. Zo heb je chique en goedkope kleuren. Kies daarom voor een kleur dat past bij de uitstraling van je bedrijf.

Tip 5: Symbool hoeft niet persé

Voor veel bedrijven is het lastig om een passend symbool te ontwerpen. Echter hoeft niet ieder logo een symbool te hebben. Afhankelijk van je bedrijf en de diensten kan een woordmerk soms krachtiger zijn dan een logo met symbool. Bij het laten maken van een logo is het daarom verstandig om zowel een ontwerp voor woordmerk als een symbool te laten maken.

 

logo laten maken