Loopt jouw organisatieverandering niet lekker? Tijd voor Plan B!

Herken je het? Tijden veranderen, mensen veranderen, de wereld verandert. Dus onze business, de behoeften van de doelgroep en het werken met werknemers en partners verandert ook. En mocht het niet veranderen, dan moét het wellicht juist anders. Maar reorganisaties en transities brengen meer problemen met zich mee dan je in eerste instantie denkt. En daar gaan veel bedrijven de mist in.

 

Veranderingen

Veel mensen zijn nu eenmaal geen fan van veranderingen. Hoe het was is oud en vertrouwd, daar zijn we aan gewend en daar voelen we ons veilig. Wellicht ben je er zelfs goed in geworden. Voor andere mensen kunnen veranderingen niet snel genoeg gaan: tijd voor nieuwe uitdagingen!

 

Het verschil

Dit verschil in denken, standpunten en meningen zorgt er dus voor dat organisatieveranderingen niet altijd even lekker lopen. Waar het ene deel hard vooruit wil, zet de andere helft de hakken in het zand. Soms omdat ze bang zijn, maar soms omdat ze het nu eenmaal “al jaren op deze manier doen”. Hier goed en serieus mee omgaan, is een uitdaging.

 

Communicatie

Communicatie is key, altijd. Commentaar en weerstand moet je serieus nemen en goed met deze mensen communiceren. Maar aan de andere kant moet je ook goed communiceren waar je nu precies heen wilt en vooral wáárom. En wat gaan de impact voor iedere tak, afdeling of individuele persoon zijn?

 

Doordenken

Heb je die laatste vraag ook wel goed doordacht? Dat is ook een punt waar het veelal mis kan gaan. Een nodige verandering bij A kan namelijk grote gevolgen hebben voor B. En is dat wel gewenst? Ef is daar wel op gerekend?

 

Kortom, waar moet je allemaal rekening mee houden? Hoe pak je weerstand aan? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? Een perfecte oplossing hiervoor is BV Plan B. Zij staan je bij in organisatieverandering en zorgen ervoor dat iedereen weer met plezier en uitdaging voor hetzelfde doel gaat!