Meer bereiken met een wifi versterker

In het bedrijfsleven kent iedereen wel de uitdrukking “tijd is geld!”. Dat is niet voor niets het geval, want efficiënt werken is nu eenmaal erg belangrijk om iets te bereiken. Omdat tegenwoordig steeds meer via internet geregeld moet worden, zowel privé als zeker ook in het bedrijfsleven, is snel internet daarbij vaak onmisbaar. Groeit het bedrijf, stuit dat vaak op problemen met het gebruik van internet. Zeker in grote gebouwen kunnen er bijvoorbeeld nogal eens problemen optreden met de wifi verbinding. Gelukkig zijn daar goede en meestal ook eenvoudige oplossingen voor op de markt te verbinden, zodat het werken ook op de langere termijn niet belemmerd wordt door een slechte internetverbinding of door wisselvallig of gewoon slecht wifi bereik. Een van de oplossingen waaraan meestal gedacht wordt voor een beter bereik is een wifi versterker.

 

wifiversterker

 

Wifi router en wifi versterker

Waarom een wifi versterker? Internet is belangrijk in het bedrijfsleven en zeker met alle nieuwe technologie is het bijzonder gemakkelijk om overal draadloos internet (meestal wifi genoemd) in het bedrijfsgebouw te hebben. Om wifi overal te laten werken heb je altijd een wifi router nodig. Een router zorgt ervoor dat netwerken met elkaar verbonden kunnen worden. Door bijvoorbeeld het computernetwerk met het internet te verbinden, kunnen niet alleen computers maar ook telefoons en verschillende tablets worden aangesloten op het internet. Daarnaast kunnen ook klanten op een eenvoudige manier gebruik maken van het draadloze netwerk in het bedrijf. Voor een bedrijf is een wifi netwerk dus een handige tool en is een wifi router onmisbaar! Echter, soms is het wifi signaal op bepaalde plekken te zwak en is er een wifi versterker nodig om alle ruimtes in het pand van wifi te voorzien.

 

Repeater, extender of versterker, wat moet ik kiezen?

Er zijn diverse mogelijkheden om een zwak of wisselvallig wifi signaal op te krikken. Zo kun je het internet signaal sterker maken met een zogenoemde wifi repeater of wifi extender. Beide apparaten zijn in principe een wifi versterker en worden dan ook vaak zo genoemd. Maar wat is een wifi versterker nu precies? En wat doet een wifi versterker om ervoor te zorgen dat het internet beter werkt? Eigenlijk is het vrij eenvoudig. Een wifi versterker ontvangt het al bestaande wifi signaal en zendt dit opnieuw uit. Doordat een wifi repeater het signaal doorstuurt, heeft het wifi signaal ook een groter bereik. Dit is dus ideaal in een groot pand waar de internetverbinding niet overal ver genoeg reikt om elke hoek te bereiken. Door een wifi repeater aan te sluiten is dit probleem meestal snel opgelost. Het voordeel van een wifi repeater is dat het een relatief goedkope oplossing is. Al voor minder dan een paar tientjes kun je een wifi versterker aanschaffen. Er zijn meerdere types wifi repeaters verkrijgbaar, afhankelijk van de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. De meeste wifi repeaters zijn eenvoudig aan te sluiten op het bestaande netwerk. Kortom, een wifi extender, ofwel wifi versterker, is dus een goedkope en snelle oplossing voor als het wifi signaal niet sterk genoeg is voor de grootte van het gebouw. Naast dat wifi versterker en ook de router los te kopen zijn, zijn er ook routers met een ingebouwde wifi versterker. Deze routers zijn uiteraard wel iets prijziger, maar je hebt dan ook een 2 in 1! Dit soort wifi versterkers kunnen uiteraard ook thuis handig zijn, er ontstaat immers zo weinig mogelijk kabelchaos.

 

Poorten en panden

Routers zijn te krijgen met een verschillend aantal poorten. Je kunt er eigenlijk nooit genoeg hebben. Hierdoor kun je er meerdere apparaten tegelijk op aansluiten. Zeker in bijvoorbeeld een groter kantoorpand of ander gebouw waar veel apparatuur staat die met het netwerk en met internet moet kunnen communiceren, is het dus handig om te zorgen voor een router met een voldoende aantal poorten. Hierdoor kunnen alle apparaten die gebruik maken van internet worden aangesloten op het netwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan printers en scanners. Zeker als een bedrijf nog verwacht te groeien is het handig om rekening te houden met de toekomst en eventuele uitbreidingen. Meer poorten betekent meer ruimte om in te spelen op groei.

 

Optimaliseren met wifi antennes

Als je een wifi versterker hebt geïnstalleerd maar dit blijkt nog niet voldoende voor een goede netwerk verbinding, dan kun je altijd nog gebruik maken van wifi antennes. Deze antennes zorgen ervoor dat je apparaat het wifi signaal beter kan ontvangen. De antenne sluit je simpelweg aan op bijvoorbeeld een computer of laptop. Hierdoor wordt dus het wifi signaal niet versterkt zoals een wifi versterker dat doet, maar de ontvangst van de wifi wordt wel geoptimaliseerd. Om echt een goede internetverbinding te hebben kun je ook de wifi versterker en de antenne combineren. Zo wordt het signaal sterker én is de ontvangst van het apparaat ook beter.

 

Wifi versterker, een investering waard

Er zijn genoeg oplossingen om te zorgen voor een beter wifi bereik. Hierbij kun je denken aan een wifi versterker en wifi repeater die er voor zorgen dat het uitgezonden wifi signaal sterker wordt. Daarnaast zijn er ook wifi antennes die ervoor zorgen dat het wifi signaal beter kan worden opgevangen door apparaten die gebruik moeten maken van wifi. Deze twee oplossingen kunnen ook gecombineerd worden. Daarnaast is het de router die belangrijk is voor de draadloze internet verbinding waar veel apparaten gebruik van maken. Zeker in het bedrijfsleven is een goede router van groot belang. Dit is namelijk het investeren meer dan waard!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *