Meer frisse lucht op de werkplek dankzij de ventilator

Een ventilator lijkt in deze tijd van airco’s misschien een wat achterhaald product. Niets is echter minder waar, want het is juist de ventilator die op menige plek zorgt voor een gevoel van verkoeling. Deze handige verplaatsers van lucht zorgen er niet alleen voor dat je het gevoel hebt verkoeling te krijgen. Ze zorgen er ook voor dat het – ondanks de hoge temperatuur – werkbaar blijft in een ruimte. Hier zal je in de thuissituatie misschien wat minder mee te maken krijgen, maar op een werkplek is dit zonder meer zeer prettig te noemen. Het zorgt ervoor dat je je beter en langer kunt blijven concentreren en het moge duidelijk zijn dat dit de productiviteit ten goede komt. De huis-tuin-en-keuken ventilator zoals we die veelal thuis of op de camping gebruiken is prima voor een dergelijke toepassing. Bedrijven en kantoren kiezen echter liever voor de industriële ventilator in plaats van de ventilator voor thuis.

 

ventilator

 

De industriële ventilator nader toegelicht

Je zou verwachten dat elke ventilator “gewoon een ventilator” is. Welke verschillen kunnen er immers zitten in een dergelijk eenvoudig apparaat? Een begrijpelijke gedachte, maar er is wel degelijk onderscheid te maken tussen verschillende typen. Laten we eens kijken naar de industriële variant en waarom bedrijven liever voor dit type kiezen. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig te geven. Het grote voordeel van de industriële ventilator is namelijk dat deze ventilator niet alleen voor frisse lucht zorgt, maar er tegelijkertijd ook voor zorgt dat stof en/of rook als het ware weggezogen worden. Als je je vervolgens bedenkt dat het welzijn en welbevinden van werknemers vandaag de dag een actueel maatschappelijk thema is, dan is de keuze voor dit type ventilator uiteraard een heel logische keuze.

 

De raamventilator nader toegelicht

Een ander type ventilator dat snel aan populariteit wint is de zogenoemde raamventilator. Deze plaats je over het algemeen op het raam of in de muur. Dit lijkt misschien lastig, maar de praktijk is gelukkig anders. Montage is eenvoudig en vanzelfsprekend wordt een duidelijke handleiding en montage instructie meegeleverd. De raamventilator wordt zowel zakelijk als particulier veelvuldig ingezet. Het heeft als grote voordeel dat er lucht van buiten wordt aangezogen en dit zorgt ervoor dat je een “natuurlijke” ventilatie ervaart. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de ruimte die op deze wijze wordt geventileerd. Immers, op deze manier krijgen vochtplekken en schimmelvorming veel minder kans. Dit zijn problemen waar een nieuwe woning, appartement of kantoorruimte vaak mee te kampen hebben. Met name is dit het geval als het gaat om nieuwbouw. Je verwacht het niet direct, maar de oorzaak ligt in het feit dat de moderne huizen, appartementen en kantoren in feite té goed geïsoleerd zijn. Ventilatie is hierdoor niet of onvoldoende mogelijk. En om nou de hele dag een raam open te laten staan terwijl er niemand aanwezig is … Ach, dat behoeft geen verdere toelichting.

 

Combineer een ventilator met een ventilatierooster

Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke ventilatie, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om te gaan voor een ventilatierooster in combinatie met een ventilator. Een rooster bevestig je bijvoorbeeld aan de muur, eenvoudig en gemakkelijk, waardoor er frisse buitenlucht het kantoor of de woning binnen kan stromen. Je hebt een ruime keus in dit soort roosters en hierdoor is er vrijwel altijd eentje die past bij de uitstraling van een bepaalde ruimte. Het ventilatierooster voor aan het plafond is een goed alternatief als je het rooster niet kwijt zou kunnen aan de muur of wand. Bijvoorbeeld omdat dit vanuit cosmetisch oogpunt simpelweg niet wenselijk zou zijn. Verder kun je bij roosters in deze categorie nog denken aan gevelroosters en plintroosters.

Waar je uiteindelijk ook voor kiest, online heb je altijd de meeste keus en betaal je het minst. Het maakt hierbij niet uit om welk type ventilator of om welke ventilator accessoires het gaat.