Met deze tips kun je je tuin opleuken

Wanneer het weer wat mooier wordt wil je natuurlijk zo optimaal mogelijk genieten van je tuin. Jammer genoeg halen de meeste Nederlanders niet het uiterste uit hun tuin. Dit is natuurlijk ontzettend zonde, want er is zoveel te doen aan de tuin! Daarom geven we in deze blog een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw tuin een stuk mooier en comfortabeler wordt. Lees snel verder! 

Privacy kan geen kwaad 

Hoe goed het contact met de buren ook is en hoe graag je ze ook af en toe je mooie tuin wilt laten zien, is het belangrijk om de nodige privacy te hebben. Privacy is namelijk echt wel een belangrijk ding. Ook dit kan worden gecombineerd met een beetje stijl. Plaats daarom een mooie privacyscherm tuin en geniet van je tuin! 

Bloemen en planten 

Je hoeft echt geen groene vingers te hebben voor een mooie tuin. Een paar grote planten en bloemetjes kunnen al een groot verschil maken. Denk hierbij aan een klimop langs je schutting. Het kost weinig, groeit snel en is een makkelijke manier om je tuin van meer groen te voorzien. 

 

Vind je het bijhouden van planten en bloemen lastig? Dan is het belangrijk om met plantenbakken en potten te werken. Zo voorkom je een oerwoud in je tuin en heb je er bijna geen omkijken naar! 

Bepaal een kleurenschema 

Je tuin oogt direct wat luxer als alles bij elkaar past. Je meubels en accessoires hoeven niet allemaal in dezelfde stijl te zien, maar als je een kleurenschema maakt, lijkt het toch al snel een geheel. Met kussens breng je heel gemakkelijk kleur in je tuin en het ziet er ook nog eens ontzettend sjiek uit. Probeer de kleuren van je kussens, meubels en accessoires een beetje af te stemmen op de kleur van de bloemen en planten. 

Natuurlijke bodem 

Een leuke bodem is natuurlijk het halve werk. Naast dat tegels al snel kaal ogen en onkruid zich graag verstopt tussen de voegen, zijn tegels ook nog eens niet al te best voor het milieu. Geef je tuin een natuurlijke, maar ook speelse uitstraling met een natuurlijke bodem. Kies bijvoorbeeld voor houtsnippers op de tuingrond. 

Verlichting 

Wat is de belangrijkste sfeermaker? Juist. Verlichting. In de zomer zitten we wel eens tot in de late uurtjes in de tuin. Ook wanneer de zon onder is. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als er voldoende tuinverlichting aanwezig is. Plaats daarom een leuke tuinlantaarn in een donkere hoek. Daarnaast kan je natuurlijk ook verlichte tuin guirlandes ophangen voor extra sfeer.