Microdosering met paddenstoelen

Microdosing is het nemen van een hele kleine dosis van iets. Dit kan ook met paddenstoelen. Sommige paddenstoelen hebben effecten op onze hersens. Dit soort paddenstoelen staan ook wel bekend als paddo’s en hebben interessante effecten op onze belevingswereld, die voornamelijk neer komen op hallucinatie. Echter hebben paddo’s ook een veiliger en nuttiger effect.

Microdoseren

Door het nemen van een hele kleine hoeveelheid, een microdose kan je bepaalde effecten krijgen die positief zijn voor mensen. Deze kunnen je helpen bij dingen als concentratie, of kunnen helpen bij mentale ziektes. Door een hele kleine hoeveelheid te nemen, ga je niet hallucineren, maar kan je wel beter werken. Effecten die veel voorkomen zijn onder andere: verhoogde flow, emotionele stabiliteit, makkelijkere meditatie, of een verbeterd geheugen. De effecten hiervan zouden wetenschappelijk zijn bewezen, maar toch vind ik persoonlijk het een beetje vaag en denk ik dat placebo effecten hier best wel een rol kan spelen.

Placebo effecten

Een placebo effect houdt in dat er een effect is van een bepaald middel, terwijl het eigenlijk niet echt iets doet. Hierbij gaat het erom dus dat de persoon die een product neemt denkt dat het werkt, waarna het lichaam alsnog reageert. Dit is dus ook zeker niet persé iets slechts en betekent niet dat het een slecht product is. Huisartsen maken ook bijvoorbeeld geregeld gebruik van placebo’s. Of iemand weet of het een placebo is of niet hoeft daarbij niet eens verschil te maken. Wel is belangrijk om erbij te vermelden dat een placebo effect niet persé voor iedereen hoeft te werken.

Misschien proberen waard

Omdat dit dus voor iedereen verschilt, kan het het proberen best waard zijn. Zeker als je al andere dingen hebt geprobeerd om van bepaalde problemen af te komen, kan dit best wel eens helpen. Of misschien ben je simpelweg benieuwd naar de effecten die het heeft op je, omdat dit dus ook per persoon best wel kan verschillen. Het is in ieder geval niet schadelijk met de hoeveelheden waar het om gaat en het is dan ook gewoon goedgekeurd voor verkoop op de Nederlandse en Europese markt, wat toch wel aan geeft dat het door zekere kwaliteitstests heen is gegaan. Dit soort tests zeggen meestal niet zo veel over de effectiviteit, maar wel iets over de veiligheid. Die veiligheid is dus in ieder geval wel in orde bij dit soort producten als je het op een normale website of een betrouwbare winkel in het echt koopt.