Nederland een van de grootste landbouw exporteurs

 

Nederland is een van grootste exporteurs in de agrarische sector. Alleen de Verenigde Staten exporteert meer landbouwproducten dan Nederland. Waar een klein land groot in kan zijn dus. Nederland is zo’n grote speler op de wereldmarkt van de agrarische sector doordat Nederland een van de voorlopers in op het gebied van nieuwe technologieën en effectief inzetten van landbouwvoertuigen.

Innovatie is alles

Nederland staat bekend om zijn innovatie. Ook in de landbouw. Neem voorbeelden als: aardappels in zout water, sensors die de rijpheid van tomaten kunnen meten en data bevorderingen op het gebied van bemesting, waardoor het productieproces sneller verloopt.

Landbouwmachines van nu

Veel gebruikte landbouwmachines voor op het land zijn: doseer hopper, duobanden, transportbanden, hallenvuller, kistenvuller, stortbakken en de trechter. De meeste boeren hebben wel 1 tot meerdere van deze genoemde landbouwmachines. Voor nog meer informatie over verschillende landbouwmachines, kun je bij Van Trier Europe terecht.

Landbouwmachines van de toekomst

Waar nu in de landbouw nog veel personen werken die de landbouwmachines besturen, gaat dat in de toekomst zeker veranderen. Zij zullen vervangen worden door robots. Er bestaat al een drone voorzien van camera en gps. Deze drone wordt ook wel de vliegende trekker genoemd en bespuit je landbouwgrond met water, zelfs op een hoogte van 1,5 meter en ook nog eens zonder je landbouwgrond te beschadigen. Deze is jammer genoeg nog niet in Nederland te koop.

Export Nederlandse landbouw

De totale Nederlandse export van landbouwgoederen leeft Nederland bijna 100 miljard euro’s op. De grootste importeur van onze landbouwgoederen is Duitsland. Zij nemen ongeveer ⅕ deel af van de totale export naar het buitenland. Daarna volgen België en het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De meest verkochte Nederlandse exportproducten zijn: bloemen en planten, melk en zuivel en vlees.