Opbergdozen, helemaal van deze tijd

Bij het horen van het woord opbergdoos denk je wellicht direct aan iets uit grootmoeders tijd. Was het immers niet altijd je moeder of oma die zei: “Berg je spullen nu toch eindelijk eens goed en netjes op”. En voor je het weet kwam er een handige opbergdoos tevoorschijn om bijvoorbeeld jouw speelgoed of potloden in op te bergen. Maar anno nu zijn opbergdozen nog steeds volop verkrijgbaar en zijn ze nog steeds een meer dan handig hulpmiddel om tal van zaken overzichtelijk, netjes en stofvrij in op te bergen. Dus ben jij nog op zoek naar iets om spulletjes netjes in op te kunnen bergen, dan is de kans groot dat “the good old opbergbox” voor jou de oplossing is.

 

Opbergdoos

 

Stofvrij bewaren

Eén van de voordelen van dit soort dozen is dat verreweg de meeste voorzien zijn van een deksel. Door spullen te bewaren in opbergdozen met deksel hou je deze stofvrij. Het is dan ook niet voor niets dat met name deze opbergdozen met deksel veel gebruikt worden voor het bewaren van elektronische onderdelen als stekkertjes, zekeringen, snoertjes, SD kaartjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel in een doos.
Ook voor het bewaren van speelgoed is de opbergdoos met deksel uitermate geschikt. Op deze manier hou je het speelgoed van je kinderen namelijk schoon en wederom stofvrij. Een prettige gedachte, zeker als jouw kinderen nog erg jong zijn. De kans dat zij speelgoed in de mond stoppen is groot en dan is het prettig dat dit niet onder een laagje stof zit.

 

Ideaal voor het opbergen van gereedschap

Opbergdozen kun je natuurlijk voor van alles en nog wat gebruiken. Ze zijn immers in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Veel mensen gebruiken een opbergkoffer voor het bewaren van gereedschap. Gereedschap is over het algemeen vrij kostbaar en daar ga je dan uiteraard zuinig mee om. Door gereedschap te bewaren in een opbergkoffer heb je altijd jouw gereedschap netjes en overzichtelijk bij de hand.
Onderdeel van gereedschap zijn schroeven, spijkers, klemmetjes en ga zo maar door. Vaak klein van stuk en daarmee raak je ze ook gemakkelijk kwijt. Ook hier komt de opbergdoos om de hoek kijken als handige, praktische en betaalbare oplossing. Er zijn namelijk opbergbakken te krijgen met handige vakjes. Zo kun je elke maat schroef of spijker zijn eigen plek geven en het moge duidelijk zijn dat dit erg handig is om efficiënt te kunnen klussen. Kies je voor opbergbakken met vakjes, kies dan voor een variant waarbij je zelf de grootte van de vakken kunt bepalen.

 

Geen plek meer voor schoenen?

Een bekend en veel voorkomend probleem in menig huishouden is het aantal schoenen dat her en der rondslingert. We hebben immers meerdere paren per persoon en geef deze allemaal maar eens een plekkie. Je voelt hem vast en zeker al aankomen, maar ook hier brengen opbergdozen uitkomst. Er zijn immers opbergdozen verkrijgbaar die speciaal bedoeld zijn voor het opbergen van schoenen. De “schoenendoos”, want daar hebben we het nu over, biedt ruimte aan meerdere paren schoenen. En natuurlijk heeft ook de schoenendoos een deksel, want schoenen houd je vanzelfsprekend graag stofvrij en netjes.

 

Opbergdozen kopen

Nu je weet welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot de opbergdoos begrijp je dat het kiezen van de juiste doos misschien lastiger is dan je denkt. Online echter vind je alle varianten opbergdoos die er zijn. Dit stelt jou in staat om inderdaad die opbergdoos aan te schaffen die geschikt is voor de toepassing die jij ervoor bedacht hebt. Van de prijs hoef je niet te schrikken, want deze valt reuze mee. Je hebt al een opbergdoos voor enkele euro’s en afhankelijk van de grootte en mogelijkheden loopt deze verder op.