Overhemden: tijdloos en stijlvol

De kleding die je draagt, levert een belangrijke bijdrage aan hoe jij je voelt. Wil je graag stijlvol voor de dag komen? Maar wil je niet te veel tijd steken in het uitzoeken van een outfit? Kies dan voor een mooi overhemd van goede kwaliteit. Hiermee ben je altijd verzekerd van een stijlvolle uitstraling. Overhemden zijn namelijk stijlvol, tijdloos en eindeloos te combineren.

Geschikt voor iedere gelegenheid

In de kledingkast van een man kan een mooi overhemd niet ontbreken. Een mooi wit overhemd heren is hetzelfde als een stijlvol zwart jurkje voor vrouwen. Het betreft een kledingstuk dat in iedere kledingkast onmisbaar is. Een wit overhemd is namelijk stijlvol en tijdloos. Dit kledingstuk is niet aan modetrends onderhevig. Hierdoor kun je langdurig genieten van een mooi overhemd. Tevens leent een wit overhemd zich goed voor het maken van combinaties. Voor een bijzondere gelegenheid is een overhemd bijvoorbeeld goed te combineren met een pak. Zoek je juist een casual outfit? Ook dan biedt een wit overhemd uitkomst. Je kunt een wit overhemd namelijk goed combineren met een spijkerbroek. Moet de look nog wat sportiever zijn? Stroop dan de mouwen op voor een extra vlotte uitstraling.

Welke fitting past bij jou?

Overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Welk soort overhemd het beste bij jou past, hangt van verschillende factoren af. Wil je het overhemd uitsluitend zakelijk gaan dragen? Dan is een speciaal zakelijk overhemd iets voor jou. Dit type overhemd is nét iets anders dan een standaard wit overhemd. De afstand tussen de boordpunten is bij dit overhemd namelijk wat groter. Dankzij deze afstand is het mogelijk om bij dit overhemd een stropdas te dragen. Het is bij de aanschaf van een overhemd tevens belangrijk om naar de fitting te kijken. Je kun namelijk kiezen voor een slim fit overhemd of voor een regular fit overhemd. Welke pasvorm het beste bij jou past, hangt af van de bouw van jouw lichaam.

Zo houd je jouw overhemd mooi

Een wit overhemd betreft een tijdloos kledingstuk dat lang mee moet kunnen gaan. Uiteraard hangt de levensduur van het kledingstuk samen met het onderhoud dat het krijgt. Witte kleding heeft de neiging om snel smoezelig te worden. Toch kun je dit voorkomen bij witte overhemden van goede kwaliteit. Verwijder alvorens je het overhemd in de machine doet de kraagbaleinen. Je voorkomt hiermee dat de baleinen vervormen. Was daarna het overhemd op maximaal veertig graden. Hang jouw overhemd vervolgens strak op aan een hangertje en strijk hem als hij nog vochtig is. Met het juiste onderhoud blijft jouw witte overhemd lang mooi.