Overstappen van telefooncentrale naar VoIP

Een moderne telefooncentrale, dat is hoe ze VoIP ook wel noemen! Wellicht heb je het wel eens voorbij zien komen, Voice over Internet Protocol (oftewel VoIP). Steeds meer bedrijven kiezen hiervoor, en dat verbaast ons helemaal niks. Het grootste en bekendste voordeel is natuurlijk dat de  kosten een stuk lager liggen, zo zijn de kosten tot 68% lager dan een traditionele telefooncentrale. Ook biedt VoIP een verbeterde productiviteit en het is gebruiksvriendelijker. Niet zo gek dus, dat veel ondernemers kiezen voor VoIP.

Waarom overstappen?

Een moderne telefooncentrale is ontzettend duur. Een traditionele telefooncentrale staat namelijk fysiek in het kantoor, in tegenstelling tot de moderne variant. De moderne variant is opgeslagen in de cloud, dus online. Geen zorgen, het is opgeslagen in een extreem goed beveiligd datasysteem. Je kunt dus eindelijk af zijn van die vervelende telefoonkabels! Doordat VoIP ook volledig online is, is het makkelijk om de telefooncentrale over te zetten. Dit kan vaak binnen 24 uur geregeld worden. Er zijn VoIP telefoons beschikbaar, maar wil je hier toch liever vanaf? Geen probleem, dan kun je gewoon een softphone app downloaden. Dit programma zorgt ervoor dat je gemakkelijk via je computer of telefoon kunt bellen, zodat je niet meer vastzit aan je bureau.

Leestip: hosted VOIP kosten vergelijken

Een ander voordeel van VoIP, is het feit dat het geen beperkingen kent, in tegenstelling tot een traditionele telefooncentrale. Als een werknemer een dag thuis werkt of op afspraak is, is het met een traditionele telefooncentrale niet mogelijk om zomaar alle telefoontjes aan te nemen. Dit is natuurlijk niet handig, maar dit kan makkelijk verleden tijd zijn. Als je kiest voor VoIP, dan maakt je locatie helemaal niet uit, het enige wat dan van belang is, is het feit dat je toegang moet hebben tot internet op je mobieltje of je computer.

Uitgelicht: Kosten Telefooncentrale Anno Nú | Voordeligere Alternatieven Overzicht

Opereert het bedrijf internationaal? Dan scheelt het flink in de kosten! Met VoIP kan je tot 68% goedkoper uit zijn dan met een traditionele telefooncentrale. Zo kun je naar mobiele en vaste nummers in Nederland bellen vanaf 2 cent per minuut. Als je veel belt is het voordelig om Hosted VoIP aan te schaffen, zodat je onbeperkt kunt bellen. Je kunt gemakkelijk internationale telefoonnummers aanschaffen vanaf slechts €1,-, zodat je internationaal kunt bellen!