Pisa, veel meer dan alleen een scheve toren!

Bij het horen van de naam Pisa denk je direct aan, ja inderdaad, de toren van… Heel begrijpelijk, want de toren van Pisa is natuurlijk de grote bezienswaardigheid van deze Italiaanse stad. Jaarlijks trekt deze stad vele honderdduizenden toeristen en dit vooral dankzij deze toren. Je doet Pisa erg tekort als je denkt dat dit alles is wat deze stad je te bieden heeft. Maar niet alleen de stad doe je tekort, je doet ook jezelf ernstig tekort, want het is een bruisende stad waar het genieten is van het goede Italiaanse leven. Een stad die historie en cultuur ademt en je van harte uitnodigt om dit zelf eens te komen ervaren. In dit artikel vertellen we je dan ook graag wat meer over Pisa Italië.

 

Pisa

 

De ideale stedentrip in Toscane

Pisa is de ideale bestemming als je ervan houdt om op stedentrip te gaan. Eén van de voordelen van Pisa Italië als stedentrip is dat je er met het vliegtuig in iets meer dan anderhalf uur al bent. Een stedentrip duurt meestal slechts enkele dagen en dan is het erg jammer als je veel tijd kwijt bent met reizen. Een ander voordeel van deze stad is wat dit betreft het feit dat het een relatief kleine stad is. Je hebt dan ook aan een paar dagen voldoende om alles wat de stad te bieden heeft op je gemak te gaan bekijken. Natuurlijk kun je er voor kiezen om jouw verblijf in de stad te verlengen met een aantal dagen. Pisa ligt in Toscane en dit is één van de meest mooie streken van Italië. Het is aan te raden om dan een auto te huren, zodat je actieradius wat groter wordt.

 

Pisa, de bezienswaardigheden

Allemaal leuk en aardig om te weten natuurlijk, maar je gaat uiteraard niet zomaar een reis boeken naar een stad als je niet weet wat er allemaal te zien is en wat er allemaal te beleven valt. De toren van Pisa is al even genoemd en, hoe toeristisch het hier ook is, natuurlijk ga je dit wonderlijke scheef staande bouwwerk, dat eigenlijk een klokkentoren is, bekijken. Op dezelfde locatie gelegen vind je de Duomo di Pisa, ofwel de Kathedraal van Pisa. Deze kathedraal is zowel van binnen als van buiten ronduit indrukwekkend te noemen. Praat je over Italië, dan praat je over religie en dan met name, haast vanzelfsprekend over het katholicisme. Het is dan ook niet vreemd dat je hier naast de kathedraal nog een aantal historische kerken vindt. Eén van deze kerken is de “Chiesa di Santa Maria della Spina”, daterend uit 1230.

Slenterend langs de rivier de Arno, die dwars door de stad zijn weg vindt, kom je veel andere bezienswaardigheden tegen. Het “Cittadella Vecchia” is een fort dat stamt uit de middeleeuwen en moet je gezien hebben als je deze stad bezoekt. Verder kent Pisa tal van karakteristieke pleinen, zoals de Piazza Garibaldi de Piazza XX Settembre.

Pisa anno nu

Pisa heeft veel te bieden op het gebied van historie en oude cultuur. Maar vergis je niet, want het is ook een heel moderne stad. Het is al sinds jaar en dag een studentenstad en deze relatief jonge bevolkingsgroep houdt de stad bruisend en levend. Je vindt er dan ook talloze cafeetjes en restaurantjes waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten. Laat je verrassen door de heerlijke Toscaanse keuken, geniet van een heerlijk Italiaanse koffie en vergeet ook dat heerlijke ijsje niet! Shop till you drop in één van de vele winkeltjes en galerietjes en neem op deze manier een stukje Italië als souvenir mee terug naar huis. Pas op, want het kan zo maar zo zijn dat Italië je in zijn greep krijgt. Je zal niet de eerste zijn die verliefd wordt op dit mooie land. Een vakantiehuis Italië kopen of een vakantiehuis Italië huren is dan wellicht een optie. Maar begin eerst maar eens met een stedentrip naar het mooie Pisa!