Redenen om over te stappen op een digitale werkplek

Is jouw bedrijf efficiënt ingericht? Er zijn al veel woorden geschreven over de digitale werkplek. Waar het op neer komt is dat het digitale werken snel, coherent en naadloos werkt. Je kunt een digitale werkplek, zoals digitale werkplek van Detron, zien als een omgeving waar iemand zijn werk uitvoert. Dat kan vanaf elke locatie zijn en op ieder gewenst moment. Dit zorgt voor een soepele samenwerking en efficiënte samenwerking tussen je personeel. Het uitwisselen van kennis gaat een stuk makkelijker en daardoor ontstaat efficiënter werken.

Met een digitale werkplek ontstaat er flexibiliteit

Werkend Nederland werkt steeds meer thuis of onderweg. Uit recent onderzoek is gebleken dat zelfs 37 procent van werkende Nederlanders gewoon of incidenteel thuiswerkt. Dat aantal gaat de komende jaren alleen maar meer toenemen. Belangrijk bij zo’n digitale thuiswerkplek is dat werknemers over alles kunnen beschikken. Dan kun je denken aan tools die ze nodig hebben om te communiceren met collega’s zoals CRM systemen in de cloud. Zo maak je van een thuiswerkplek een flexibele werkplek wat goed wordt ondersteund met technologie en IT.

Samenwerking is een belangrijk aspect bij een digitale werkplek

Het is niets nieuws onder de zon, samenwerken is ontzettend belangrijk binnen een bedrijf. Zorg voor een digitale werkplek die voor iedereen beschikbaar is en je verhoogt de betrokkenheid van je werknemers. Het moet makkelijk worden om informatie met elkaar te delen. Klant verhuisd of ontevreden? Maak er een notitie van zodat iedereen dat kan zien.

Zorg voor transparantie bij een digitale werkplek

Bij een digitale werkplek is transparantie belangrijk binnen een bedrijf. Alle activiteiten van een werknemer en klanten moeten worden vastgelegd in het systeem. Wordt er niet geregistreerd dan heeft het nooit plaatsgevonden. Op deze manier kun je iedereen

verantwoordelijk houden voor zijn of haar acties. Daarnaast zorgt een stukje transparantie voor verhoogde productiviteit. Voor iedere werknemer is het namelijk te zien welke taken voltooid en nog niet voltooid zijn. De digitale werkplek van Detron biedt genoeg mogelijkheden voor zo efficiënt mogelijk digitaal werken.