Schroef fundering maakt een opmars in de bouw.

Tegenwoordig je je ze steeds vaker, schroeffunderingen. Vooral de eenvoud en gebruikersgemak hebben bijgedragen dat deze manier van funderen zo een opmars hebben gemaakt.

Bij het bouwen van een carport, overkapping of serre zijn stevige schroeffundamenten erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat in de loop van tijd je bouwproject verzat of misschien nog erger, omvalt, met alle gevolgen van dien!

De gemakkelijkste en snelste manier om een fundering aan te leggen is door middel van schroeffundament. Dit kan je zien als een soort grote schroef die de grond in wordt geboord. Gebruik van beton is hierdoor helemaal overbodig geworden. Ook beschadigt de fundering de omliggende grond, zoals boomwortels, niet.
Het mooie van een schroeffundering is dat deze ook direct belastbaar is. Dat wil zeggen je kan direct verder met bouwen van de funderingspalen van je bouwwerk. Als je poertjes of een andere fundering van beton maakt moet dit eerst nog uitharden. Dit neem weer tijd in beslag en zorgt er voor dat je project alleen maar langer duurt.

Ook is het aanbrengen van schroeffunderingen een klus waar weinig geluidsoverlast bij komt kijken. Als je bijvoorbeeld heipalen wil gebruiken als fundering dan levert dit meestal flink wat geluidsoverlast op. En om over de trillingen nog maar niet te beginnen. Zoals u zit hebben schroefpalen dus vele voordelen!

schroefundament

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *