Spaar je stem en gebruik een megafoon

De menselijke stem draagt qua geluid vrij ver, uiteraard afhankelijk van de omstandigheden. Gebruik je een megafoon, dan weet je zeker dat je voor alles en iedereen goed te verstaan bent. Je bent hierdoor minder afhankelijk van bijvoorbeeld weersomstandigheden als harde wind. Een groep mensen toespreken met wind tegen valt namelijk behoorlijk tegen en is een ware aanslag op je stem. Door het gebruik van een megafoon heb je ook minder last van omgevingsgeluid. Stel dat je bijvoorbeeld verstaanbaar moet maken in een druk bezochte ruimte of langs een drukke weg? Zonder dit praktische instrument om je stem te versterken zal je al snel tot schreeuwen over moeten gaan en dit kost je niet alleen je stem, maar ook een hoop energie. Dus waarom zou je het jezelf niet een stuk gemakkelijker maken met een megafoon van megafoon.com?

 

megafoon

Laat horen (voor) wie je bent!

Een megafoon zie je steeds vaker opduiken op de tribunes bij belangrijke sportwedstrijden. Het is een ideale manier om de concurrentie qua geluid de baas te zijn en jouw favoriete sporter of sportploeg te laten weten dat jij achter hen staat. Een megafoon is wat dit betreft ook heel goed voor de sfeer in een stadion of langs de kant van de weg (hardlopen of wielrennen). Je kunt de rest van de fans meenemen in jouw enthousiasme en het goede voorbeeld geven door het inzetten van clubliederen of leuzen. Natuurlijk hou je het netjes en vriendelijk, want anders is het met die goede sfeer gauw gedaan. Hierbij aangetekend dat een ludieke kwinkslag naar de tegenpartij uiteraard moet kunnen en erbij hoort.

Hoe werkt een megafoon eigenlijk?

Een megafoon is eigenlijk niets anders dan een draagbare versterker met luidspreker in combinatie met een microfoon. Om de luidspreker zit een hoorn die de eigenlijke versterker is van het geluid. Het is een compacte accessoire die je gemakkelijk overal mee naar toe brengt. Als we even inzoomen op de microfoon, dan heb je de keuze uit twee modellen. Het ene model is het model waarbij de microfoon geïntegreerd is in de megafoon zelf. Geen extra snoer of iets dergelijks en dit kan een voordeel zijn. Nadeel is dat je deze “handzame versterker” altijd zelf vast moet houden als je je verstaanbaar wil maken. Dit “probleem” heb je niet als je kiest voor de variant met de “losse microfoon”. Je praat in een aparte microfoon die is aangesloten op de megafoon. Deze laatste kun je nu gemakkelijk door iemand anders vast laten houden of bijvoorbeeld neerzetten. Dit ontlast de armen, rug en schouders en dat is wel zo prettig in een situatie waarbij je lang en veel in dit apparaat moet praten.

Batterij of accu?

Een megafoon werkt op een batterij of op een accu. Een model met een accu is vaak ietsje duurder, maar heeft dan ook ook iets meer power en gaat qua levensduur bij normaal gebruik meestal ook iets langer mee dan de batterij variant. Waar je ook voor kiest, zorg er altijd voor dat de accu is opgeladen en in het geval van batterijen dat je altijd reserve batterijen bij je hebt. Je steelt nu niet bepaald de show als je op het moment suprême met de megafoon in je hand niet te verstaan bent.
Ga je een megafoon kopen? Dan zijn er nog enkele zaken waar je even aandacht aan moet schenken. Zo is het goed om je af te vragen wat het bereik moet zijn van jouw megafoon. Er zijn modellen te koop die een bereik hebben van meer dan 700 meter. Sommige hebben een sirenegeluid en dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld bedrijfshulpverlener bent. Verder kan de megafoon met opname -en afspeelfunctie nog interessant zijn voor je.
Zo zie je dat je nog wel wat keus hebt. Een megafoon kopen kun je het beste online doen. Je vindt hier niet alleen de meest voordelige prijzen, maar ook de meeste keus.