Tanken is uit, laadpaal is helemaal in

Tegenwoordig wordt het steeds meer aangemoedigd om een elektrische auto te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de interessante stimuleringsmaatregelen vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een streef aantal van 200.000 elektrische auto’s in het jaar 2020. Eén van de bekendste en voornaamste reden is voor het milieu; geen CO2-uitstoot meer. Maar denk ook aan de uitstoot van fijnstof, dit wordt namelijk helemaal niet meer geproduceerd bij elektrische auto’s.

Nu zijn de genoemde redenen vooral voordelig voor de maatschappij, maar wat brengt het u op om een elektrische auto te nemen? Eén van de voordelen is dat de elektrische auto lagere energie kosten heeft. Ook heeft een elektrische auto minder onderhoud. Er zijn namelijk minder bewegende onderdelen aanwezig, waardoor de mogelijkheid van het slijten van onderdelen daalt. Een ander voordeel van wanneer je in het bezig van een elektrische auto bent is dat je een lagere motorrijtuigenbelasting en belasting van personenauto’s en motorrijwielen hebt.

Behalve dat de auto’s veranderen qua werking, is er ook een grote veranderingen in het straatbeeld. Er is een stijgend aantal plekken waar de mogelijkheid is om je elektrische auto op te laden. Bijvoorbeeld bij een slimme laadpaal thuis. Vrijwel iedereen kent tegenwoordig iemand met een laadpaal voor de deur of een plek die deze mogelijkheid aanbiedt. Laadpalen zijn namelijk de tankstations voor elektrische auto’s. Je hebt als eigenaar van een elektrische auto niet alleen een laadpaal nodig, maar ook een kabel en eigen laadpas. De laadpas is nodig voor identificatie, zodat je je kunt identificeren bij je eigen oplaadbaar of een publieke paal. Bij publieke laadpalen geldt deze laadpas ook als betaalpas.

Kortom, wordt de omgang met een elektrische auto steeds makkelijker gemaakt, wat een hele mooie verandering is voor een mooiere wereld. En wie wil dat nou niet?