Tips en informatie over Puglia

Ben je van plan op vakantie te gaan naar Puglia, de zonnige hak van de Italiaanse laars? Dan word je hier op weg geholpen van een mooi vakantieadres tot de leukste dagjes en dorpjes.

Vakantieadres

Als je in Puglia bent, is het mooi om een nacht te overnachten in de karistekiere huisjes genaamd trullo. Het bekendste kenmerk van de trullo is het kegelvormige dak, soms versierd met

primitieve, christelijke of magische symbolen. Ook zijn er zat leuke campings waar je zowel met een caravan, camping als tent kunt overnachten. Voor de luxere huisjes is Holidays rental Puglia geschikt.

Masseria’s 

Oude boerderijen in Puglia, zijn tegenwoordig omgebouwd tot bed en breakfast, ook wel masseria genoemd. Het heeft sfeervolle kamers, een grote tuin en een zwembad erbij. Het is een beetje vergelijk met de agriturismo’s in het noorden van Italië. Je logeert op het platteland tussen de wijngaarden, olijfbomen of akkers.

Wijn 

Puglia stond vroeger bekend om de grote hoeveelheden bulkwijnen en basiswijnen. In de jaren ‘80 is er wel is 13 miljoen hectoliter wijn geproduceerd per jaar! De jaren erna zijn slechte wijngaarden opgeschoond en is de productie naar de zeven hectoliter per jaar gegaan. De grootte van alle wijngaarden bij elkaar is ongeveer 100.000 hectare. Puglia kent enkele DOC’s waarvan de beste in Salento liggen. Een DOC betekent dat de wijn geproduceerd wordt in een geregistreerd herkomstgebied volgens specifieke regels.

Boot huren

Tijdens de vakantie wil je misschien ook een dagje de zee op. Dan is een boot huren ideaal om de kustlijn van Puglia te verkennen. Je kan zeilboten, catamarans en motorboten, zowel met als zonder schipper. Ook is het een leuk idee om dan op zee te gaan vissen. Zo geniet je van een leuk dagje op zee!

De rotsen van Vieste 

Vieste ligt op een bescheiden wit schiereiland dat door de kliffen wordt gevormd. De oude stad is een sfeervol doolhof van steile trappen en eenvoudige witte huizen. Er zijn meerdere lange zandstranden waar je te voet naartoe kunt. Het is ook mogelijk om een prachtige boottocht langs de kust maken om de kliffen en de grotten in de buurt te zien. Het openbaar vervoer is goed geregeld, dus ook zonder auto kan je makkelijk komen.