Tips om je auto sneller te verkopen

Er zal een tijd aankomen wanneer je je auto te koop gaat zetten. Dit kan zijn doordat je een nieuwere auto wilt of doordat je je auto gewoon verkoopt omdat je er klaar mee bent. Maar hoe zorg je er nou voor dat je je auto snel verkoopt? Dat leggen wij je uit in dit artikel.

 

Vloeistoffen checken

Iedere automobilist wordt aangeraden om regelmatig zijn of haar vloeistoffen te checken. Doe dit met een koude motor en op een vlakke ondergrond. De volgende vloeistoffen moet je checken:

  • Motorolie;
  • Remvloeistof;
  • Koelvloeistof;
  • Stuurbekrachtigingsvloeistof;
  • Ruitenwisservloeistof.

 

Kijk in het onderhoudsboekje wat de aangeraden hoeveelheid is die de auto moet hebben. Is de werkelijke hoeveelheid lager dan aangeraden? Voeg dan toe tot het op het goede niveau weer zit.

 

Banden checken

De banden checken is ook iets essentieels wat je moet voordat je je auto verkoopt. Niemand wil namelijk een auto kopen waarbij de banden geen profiel hebben. Ook moet je naast het profiel kijken naar de bandenspanning. Een te hoge bandenspanning zorgt voor minder grip en een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat je te veel gas moet geven en zo meer benzine gebruikt.

 

Goede foto’s

Foto’s zijn enorm belangrijk voor de verkoop van je auto. Het geeft namelijk aan hoe je auto er uit ziet. Zorg er voor dat je vlak voordat je de foto’s gaat maken dat je de auto eerst goed schoon hebt gemaakt zodat hij er nog mooier uit ziet. Je kunt er voor kiezen om zelf de foto’s te maken, maar er zijn ook opties zoals in de automotive studio van Rotoview Studios. Daar word jouw auto op een professionele manier gefotografeerd op de weg en op een draaiplateau waardoor je makkelijk van alle hoeken een foto kan laten maken.

 

Inkoper

Lukt het je niet om je auto zelf te verkopen? Dan kun je er ook voor kiezen om je auto aan een inkoper te verkopen. Hier weet je vrij snel het bedrag dat je krijgt. Dit zal wel lager zijn doordat de inkoper zelf ook nog winst er op moet maken. Maakt het je alleen niks uit? Dan is een inkoper wel de beste optie voor jou.