Tips voor de horeca ondernemer

Ben jij een horeca ondernemer en zoek jij altijd naar verbetering van jouw horeca onderneming? In deze blog geven we een aantal tips zodat jij alles uit je horeca  onderneming haalt. 

Terras

Het terras is ontzettend belangrijk in de zomermaanden. Zorg ervoor dat je terras er goed bij ligt in de zomer. Regel een terrasscherm horeca, een goede indeling en parasols. Je moet zorgen dat je terras er uitnodigend uitziet. Plaats daarom een loungeset aan het begin van je terras. Een loungeset wordt meestal als eerst in bezit genomen en hierdoor ziet je terras er al gelijk wat sfeervoller uit. Mensen zijn geneigd om eerder voor een terras te kiezen wat iets voller is dan een terras wat helemaal laag staat. 

Originaliteit

Als horecaonderneming is het cruciaal om origineel te blijven. Zorg ervoor dat je uitblinkt en anders bent dan je buurman. Ga altijd voor extra beleving. 

Marketing

Om klanten te trekken is het belangrijk dat de marketing goed is ingericht. Ga bijvoorbeeld ook eens ouderwets flyeren. Laat bijvoorbeeld het menu afdrukken op een a4’tje met het bedrijfslogo erop en laat dit door het personeel uitdelen in de buurt van jouw horecatent. 

Upsellen als een pro

Veel restaurants staan bekend om hun lekkere eten. Maar wanneer je echt wilt gaat verdienen is het noodzakelijk om veel drinken te verkopen. Wanneer de gasten een bepaald gerecht hebben gekozen is het verstandig om te laten weten welke wijn hier lekker bij is. Maar denk ook aan lekkere borrelplanken.

Wees open

Laat zien dat je hard voor je gasten aan het werk bent. Daarom raden we aan op gebruik te maken van een open keuken. Zo geef je tegelijkertijd aan, geen geheimen te hebben voor je gasten.

 

Social media

We zien nog veel te vaak dat horecaondernemers geen gebruik maken van social media. Terwijl dit een ideale manier is om te communiceren met je doelgroep. Maak bijvoorbeeld video’s of foto’s van de bereiding van je gerechten. Zo bied je een kijkje in de keuken aan. Of laat weten dat je nieuwe drankjes in het assortiment hebt, zo geef je oude gasten weer een reden om langs te komen. 

Ga voor persoonlijkheid

In de horeca geldt dat er niks boven persoonlijkheid gaat. Komen er terugkerende gasten, maak dan een praatje met ze en vraag of ze een favoriete tafel hebben. Zo creëer je een band met je gasten en zo blijven ze ook terug komen.