Tips voor het kiezen van een bedrijfsprinter

Het vinden van de juiste bedrijfsprinter is nog niet zo makkelijk. Er zijn veel verschillende soorten en modellen. Daarnaast is het super belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Je wilt namelijk dat de printer het iedere dag doet. Kies je voor de inktcartridges Brother lc 221 of kies je voor de inktcartridges van HP? Zorg dat je van te voren goed geïnformeerd bent voordat je een keuze maakt. In dit artikel geven wij je een aantal tips die jou gaan helpen bij het kiezen van de juiste bedrijfsprinter.

Het kiezen van de printer

Voordat je de printer gaat kiezen is het belangrijk om na te denken over een aantal eigenschappen. Aan de hand van deze opties kan jij gemakkelijker de keuze maken voor de juiste printer. Denk na over de afdruksnelheid. Moet dit heel snel zijn, of vind je het niet erg om even bij de printer te wachten? Vervolgens moet je kijken naar het formaat dat je wilt afdrukken. Is voor jouw bedrijf een a4 formaat voldoende, of wil je ook in groter formaat kunnen printen? Vind je het belangrijk dat de printer ook kan kopiëren en scannen? Als laatste factor moet je nadenken op welke manieren je verbinding moet kunnen maken met de printer. Wil je dat dit via de wifi kan, of bijvoorbeeld via bluetooth? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Daarnaast zijn er printers waarbij je ook rechtstreeks vanaf de printer contact kan maken met de computer. Als een printer deze functie heeft, kan je direct kopieën naar je mail sturen vanaf de printer. Je moet tevens nadenken over de cartridges die bij de printer horen. Na de aanschaf zal dit namelijk maandelijks geld kosten. Kijk eens naar de Brother lc 3219 cartridges.

Huren of kopen

De aanschaf van een printer is iets waar je als bedrijf goed over na moet denken. Wanneer je een printer koopt is het goed om na te denken over de kosten die je daarna nog hebt. Zo heeft een printer onderhoud nodig. Wil je dat er direct een monteur komt als je storing hebt? Bij intensief gebruik kan een printer na een aantal jaar minder presteren. Er komen in de toekomst nieuwe printers op de markt die nog beter voldoen aan jouw wensen. Je kan daarom ook kiezen voor het huren van een printer. Dan betaal je een vast bedrag per maand, waar een bepaalde service bij zit. Wij hopen je met deze tips verder te helpen bij het kiezen van de juiste printer. Succes!