Tips voor het wassen van bedrukte t-shirts

Veel shirts die je in de winkel koopt, hebben een gave print. Nog leuker zou het zijn om voor een shirt te gaan met een opdruk naar keuze. Zo kun jij je eigen stijl naar voren brengen en iets dragen dat echt bij je past. Nu klinkt het simpel om een shirt te bedrukken. Toch komt er meer bij kijken, want t-shirts bedrukken is iets dat met zorg en aandacht moet gebeuren om zeker te zijn van een goede kwaliteit. Je wilt de opdruk bovendien lang mooi houden, maar hoe doe je dit nu het best als de shirts gewassen moeten worden? Als er niet zorgvuldig gewassen wordt, dan kan dit schade aanbrengen aan de print, wat zonde is. Houd daarom altijd de volgende tips in je achterhoofd.

 

  • Was een shirt met opdruk altijd binnenstebuiten. Op deze manier bescherm je de opdruk zo goed mogelijk.
  • Gebruik geen middelen, zoals chloor. Dit kan zowel de stof als de print aantasten. Ook wasverzachter gebruik je beter niet.
  • Hoge temperaturen zijn niet aan te raden, dus stel de temperatuur maximaal in op 40 graden, 30 is nog beter.
  • Een bedrukt t-shirt mag niet in de droger. Laat het shirt verticaal drogen aan een wasrek of -lijn.
  • Strijken is evengoed uit den boze. De ergste kreukels zakken uit aan de waslijn.

Bedrukte shirts met een lange levensduur

Met deze tips kun je de levensduur van de print in ieder geval zo lang mogelijk maken, al ontkom je er niet aan dat er op den duur lichte slijtage ontstaat. Zeker als het shirt intensief gedragen wordt, en daarmee veelvuldig gewassen, gaat dit net wat sneller. Ga je voor een opdruk van goede kwaliteit en volg je de gegeven tips voor het wassen? Dan kun je er van op aan dat je zo lang mogelijk van de print kunt genieten.