Tips voor meer naamsbekendheid van jouw bedrijf

Wanneer je een bedrijf hebt weet je hoe belangrijk het is om naamsbekendheid te genereren. Of je nu een eenmanszaak hebt of een grote bv. Dit principe is overal hetzelfde.

Uiteraard zijn er vele manieren of naamsbekendheid te genereren. In deze blog geven we een aantal tips.

 

Huisstijl

 

Om meer naamsbekendheid te genereren, is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Het is namelijk zo dat je bedrijfsnaam niet alleen blijft hangen door simpelweg meer herhaling. Ook kleuren, logo’s en stijlen zijn erg belangrijk. Om er voor te zorgen dat jouw bedrijfsnaam blijft hangen is het dus belangrijk dat je zorgt voor een aansprekend totaalpakket van facetten. Wanneer je eenmaal een pakkend logo hebt gecreëerd en de goede kleuren in jouw eigen stijl, dan pas is het tijd voor de volgende stap.

 

De kracht van herhaling

 

De kracht van herhaling kun je op vele manieren toepassen. In basis is het belangrijk om een goed fundament te creëren. Je kunt hierbij denken aan een fysiek pand of een website met jouw bedrijfsnaam en logo. Wanneer je prominent  gevestigd bent zul je hierdoor automatisch herhaling realiseren. Daarnaast is het tijd om gebruik te maken van externe factoren. Je kunt hierbij denken aan een goede positionering op internet. Ook het gebruik van reclamefolders en visitekaartjes zijn een goed optie. Je kunt het natuurlijk ook groter aanpakken door het inzetten van een billboard langs de kant van de weg. Wanneer je dit soort keuzes overweegt is het erg belangrijk om na te gaan of je hier je doelgroep genoeg mee bereikt. Het gaat immers vaak om grotere campagnes en  investeringen.

 

Extra’ s

 

Wanneer je je fundament hebt geregeld en je reclame strategie hebt bepaald is het verstandig om in te gaan op de kleinere details. Je kunt hierbij denken aan het doorvoeren van jouw bedrijfsnaam op kleinere producten als pennen, potloden, mokken, kleding, of schoenen. Ook kun je bijvoorbeeld tape bedrukken of jouw huisstijl laten verwerken in dozen die je verzend. Wanneer je goed bedenkt wat voor jouw bedrijf het beste aansluit kom je beslagen ten ijs. Zo zul je er bij een webshop verstandig aan doen om je bedrijfsnaam te vermelden op de dozen die je verzend. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een klusbedrijf, waarbij pakkende bedrijfskleding weer belangrijk is. Naamsbekendheid is in die zin belangrijk, maar maatwerk voor de manier waarop dat te bereiken, nog belangrijker.