Toetsenbord: een eindeloos aanbod

Dat een kwalitatief goede en vooral ook snelle computer belangrijk is, weten we allemaal. Dat een degelijk toetsenbord minstens net zo belangrijk is, daar zijn we ons minder van bewust. Zonder zou je aan je hypermoderne desktop computer immers niet veel hebben. Het aanbod aan toetsenborden is tegenwoordig oneindig daar je ze met veel uitbreidingen en extra functies kunt verkrijgen bij. Dat geldt in feite voor alle merken. Dit draagt niet enkel bij tot het gebruiksgemak en functionaliteit van het materiaal, maar maakt het ook nog eens leuker om ermee te werken. Een goed toetsenbord is kortom een onmisbaar en flexibel onderdeel van je bureau-uitrusting en verdient daarom ook wat extra uitleg en aandacht voordat je er een gaat kiezen.

 

Toetsenbord

Modellen die tellen

Naast de aanwezigheid van verschillende designs, uitbreidingen en opties is het voor alles belangrijk te weten waarom je een toetsenbord eigenlijk nodig hebt. Zo zijn er voor mensen die vaak met cijfers werken numerieke varianten van de merken Hama en Techtube Pro, die je afzonderlijk kan gebruiken en via een USB-kabel met je computer kan verbinden. Zo kun je net als bij een rekenmachine gemakkelijk cijfers intikken zonder extra knoppen te hoeven indrukken. Zogenoemde numerieke blokken vind je verder ook vaak als standaard onderdeel van een toetsenbord.

Toetsenbord voor echte gamers

De gamers onder ons kunnen zich te goed doen aan een groot aanbod modern uitziende toetsenborden met specifieke functies die speciaal geïntegreerd zijn om de spelervaring een extra dimensie te geven. In het donker gamen voor een extra sfeer is nu ook mogelijk dankzij de toetsenbord verlichting die in deze categorie vaak aanwezig is. Merken zoals Sharkoon en Razer geven gamers die een toetsenbord zoeken alles wat hun hartje begeert met hun revolutionaire aanbod.

Gezonder typen

Vaak gaat langdurig typen gepaard met klachten over polsen of handen door het aannemen van een onnatuurlijke houding, het verkeerd draaien van de handen of overbelasting. Zelfs hier stelt het aanbod niet teleur met zogenoemde ergonomische toetsenborden, die er op gericht zijn typen aangenamer, gemakkelijker én gezonder te maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de toetsen in een helling te plaatsen of op verschillende hoogtes te positioneren waardoor de pols minder belast wordt.

Tablets zijn troef

Mensen die vaak onderweg zijn, geen gewone computer hebben of gewoon liever met een tablet werken, worden zeker ook niet teleurgesteld. Tablet toetsenborden kunnen gesynchroniseerd worden met je tablet – draadloos of via een bluetooth verbinding – en hebben nagenoeg dezelfde grootte en mogelijkheden als een gewoon keyboard. Heb je écht niet veel plaats op een overvolle trein of bus dan is een kleiner model van Hama misschien toch de beste oplossing.

Een écht flexibel aanbod

Nu kun je naast al de verbindingsmogelijkheden, extra functies en modellen ook keyboards krijgen die met je laptop op pad gaan nog net ietsje handiger maken. Flexibele toetsenborden zijn er speciaal voor gemaakt om plaats besparend te zijn. Je kunt ze als het ware oprollen en gemakkelijk in je laptop-tas of zelfs je handschoenenkastje opbergen. Eindeloos zoeken naar een plaatsje waar je je materiaal kan wegmoffelen hoeft dus ook niet meer.

Toetsenbord: een goede connectie

Voor je je toetsenbord kunt gebruiken, is een optimale aansluiting met je computer natuurlijk essentieel. Bedrade modellen van bijvoorbeeld König of Dell zorgen voor een efficiënte en probleemloze verbinding via een kabel tot wel 1,80 meter, maar het aanbod met draadloze verbinding of Bluetooth is natuurlijk ook zeer uitgebreid : merken als Microsoft en Logitech stellen je niet teleur. Die zijn vooral interessant als je liever wat extra beweegruimte hebt achter je computer of je toetsenbord ergens wilt meenemen.

Uitgebreide mogelijkheden

Koop je liever al je computerbenodigdheden in één keer zodat je geen uren moet zoeken naar het best bijpassende model? Dan zijn de toetsenbord sets misschien wel interessant voor jou. Voor een méér dan aangename prijs kun je nu je een toetsenbord krijgen met bijhorende muis. Zo bespaar je niet alleen aan tijd maar ook nog eens aan geld – en je hebt er stijlvol en kwaliteitsvol materiaal voor in de plaats. De meeste grote merken zoals Logitech, Apple en Dell hebben kortom een groot aanbod aan toetsenborden waarbij je kunt kiezen welk type, formaat en kleur je verkiest en of je draadloze verbinding of USB-verbinding wilt. Voor nog méér gebruiksgemak vind je ook steeds meer opties zoals een touchpad, waardoor zelfs een muis gebruiken geen noodzaak meer is. Toetsenborden in alle kleuren, maten en vormen, wat voor veel variatie zorgt als het gaat om kiezen voor design en extra functies. Het aanbod van toetsenborden is letterlijk eindeloos.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *