Top 5 redenen om rolluiken voor je huis te installeren 

Het is een bekend gezegde: “een goed gesloten huis is een huis waar de warmte blijft”. En dit is niet zomaar een gezegde. Uit onderzoek blijkt dat het installeren van rolluiken kan leiden tot een besparing van wel 20% op jouw energierekening! Daarnaast bieden rolluiken ook andere voordelen, zoals extra privacy en veiligheid. In deze blogpost lichten we vijf redenen toe waarom je moet overwegen om rolluiken voor je huis aan te schaffen. 

1. Veiligheid

Een van de belangrijkste redenen om rolluiken te installeren, is dat ze je huis veiliger maken. Rolluiken zorgen ervoor dat er geen ongewenste gasten naar binnen kunnen komen en dat er geen inbraakpogingen gedaan kunnen worden. Daarnaast zorgt het rolluik ervoor dat ramen en deuren beter afgesloten blijven, waardoor wind en regen buitengehouden worden. 

Ongedierte kan ook buitengehouden worden met rolluiken. Doordat er geen kieren of naden meer zijn waardoor ze naar binnen kunnen kruipen, hebben ongedierte geen kans meer om je huis binnen te dringen. 

2. Besparing op de energierekening

Naast het feit dat rolluiken ervoor zorgen dat je woning veiliger is, leiden ze ook tot een besparing op de energierekening. Doordat er minder warmte verloren gaat, hoeft er minder gekoeld of verwarmd te worden en hierdoor daalt je energierekening met wel 20%. 

3. Privacy

Rolluiken zijn ook ideaal voor mensen die veel privacy willen. Door de luiken dicht te doen, wordt het voor anderen onmogelijk om naar binnen te kijken. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld in een drukke straat woont of als je graag wat meer rust wilt in huis. 

4. Duurzaamheid

Rolluiken zijn niet alleen goed voor je privacy en veiligheid, maar ook voor het milieu. Doordat ze ervoor zorgen dat er minder warmte verloren gaat, draagt u bij aan een duurzamere wereld. Daarnaast zijn rolluiken gemaakt van duurzame materialen, waardoor ze lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. 

5. Geschikt voor elk huis

Rolluiken zijn geschikt voor elk type huis, dus of je nu een rijtjeshuis of een vrijstaande woning hebt, er is altijd een rolluiksysteem dat geschikt is voor jouw situatie.  

Interesse om eentje aan te schaffen? Er is een toffe rolluik actie bij Schaduw Zonwering. Zeker waard om even een kijkje te nemen op de website. Klik hier voor meer informatie: rolluiken inclusief montage.