Van energieleverancier overstappen; hoe werkt dit precies?

Heb je het idee dat je op dit moment té veel geld aan jouw vaste lasten kwijt bent? Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen. Door bijvoorbeeld gemakkelijk energie vergelijken, kun je veel geld besparen. Als je bijvoorbeeld 10 euro per maand op jouw energierekening weet te besparen, is dit jaarlijks een besparing van 120 euro. Dat is toch een makkelijke besparing.

 

Het vergelijken van energiecontracten gaat tegenwoordig erg makkelijk. Je hebt hiervoor eigenlijk alleen maar een energievergelijker nodig. Met deze energievergelijker krijg je snel een overzicht van alle mogelijke contracten. Als je die contracten met elkaar vergelijkt, kun je de juiste keuze voor jezelf maken.

 

Een ideaal energiecontract gevonden; wat nu?

Heb je het idee dat je echt een ideaal energiecontract gevonden hebt? Dan raden wij je aan om nog even goed onderzoek te doen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de contractduur? Op basis van welk verbruik is het tarief ingeschat? En krijg je eventueel een welkomstcadeau? Dit zijn belangrijke vragen waar je even goed naar moet kijken.

 

Weet je het nú echt zeker? Dan kun je direct online een nieuw energiecontract afsluiten. Vul je persoonlijke gegevens in, zet eventuele vinkjes en sluit daarmee jouw energiecontract af.

 

Oude energiecontract opzeggen

Heb je een nieuw energiecontract afgesloten? Dan is het zaak om jouw oude energiecontract op te zeggen. In veel gevallen hoef je dit niet eens zelf te doen. Nee, in veel gevallen zorgt jouw nieuwe energieleverancier voor het opzeggen van jouw oude energiecontract.

 

Het overstappen naar een andere energieleverancier wordt hiermee alleen maar makkelijker. Wel moet je goed kijken naar de overgangsdatum. Vanaf wanneer laat je het nieuwe contract ingaan? Vanaf die dag moet je ook jouw oude contract af laten lopen. Daarmee voorkom je dubbele kosten of dat je plots zonder energie in jouw woning komt te zitten.

 

Eindafrekening

Het is mogelijk dat er nog een eindafrekening volgt bij jouw huidige energieleverancier. Als je ook die afrekening afgerond hebt, heb je nergens meer omkijken naar. Vanaf dat moment geniet je van de besparing dankzij het nieuwe energiecontract!