Van Hollandse Bodem: een gietvloer in je interieur

Gietvloeren zag je vroeger vooral in werkplaatsen, scholen of opslagplaatsen. Ze werden vaak ook betonvloeren genoemd. Verwar een gietvloer echter niet met een betonvloer. Gietvloeren hebben heel wat meer toepassingen en we zien ze nu ook in particuliere woningen. Er zijn diverse soorten gietvloeren, met elk hun eigen samenstelling, opbouw en uitstraling. Eén ding is zeker: ze hebben heel wat voordelen. Het is dan ook niet voor niets, dat veel huishoudens bij Van Hollandse Bodem aankloppen. In dit artikel vertellen we er meer over.

 

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Gietvloeren zijn zeer hygiënisch. Ze worden in één beweging gegoten en zijn daardoor volledig naadloos. Er nestelen zich geen bacteriën in de naden en ze nemen bijna geen vuil op. Gietvloeren zijn bovendien zeer makkelijk in onderhoud. Je houdt ze regelmatig schoon met een vochtig doek. Het plaatsen van een gietvloer is eveneens een reden waarom veel mensen voor dit type van vloeren kiezen. Gietvloeren kunnen op de bestaande vloer gegoten worden zodat er geen breekwerken aan te pas komen. Dit bespaart heel wat tijd bij het aanleggen van je vloer.

 

De keuze is oneindig

Gietvloeren bestaan in oneindig veel variaties. Je kunt om het even welke kleur kiezen. Bedrijven laten zelfs gietvloeren plaatsen met hun logo erin of met bepaalde geometrische tekeningen in verwerkt. Het kan allemaal. Gietvloeren kennen geen grenzen. Daarnaast kun je ook de afwerking van de vloer kiezen. Kies je voor een matte vloer of een hoogglans? Wil je een antislip laag voor extra veiligheid en/of een extra coating die vuil- en vochtafstotend is? Aan jou de keuze.

 

Een gietvloer voor elke kamer

In principe is een gietvloer geschikt voor elke kamer. Een gietvloer voelt warmer aan dan keramische tegels. Daardoor is die ideaal voor bijvoorbeeld de badkamer en de slaapkamers. Hij geeft een groot ruimtegevoel aan de kamer en laat je woonkamer er nog groter uitzien. In de keuken is een gietvloer zeer praktisch doordat hij makkelijk te onderhouden is. Een gietvloer dempt geluiden en is daarom ideaal in flatgebouwen. Een gietvloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming. Kortom: er is bijna geen ruimte te bedenken waarvoor een gietvloer niet zou geschikt zijn. Gietvloeren beantwoorden aan de huidige normen van comfort en esthetiek.