Verras je personeel met een origineel kerstpakket

Het blijft elk jaar weer een lastige taak voor de persoon die moet bepalen wat iedereen krijgt met kerst. Een kerstpakket uitzoeken waar iedereen in het bedrijf blij van moet worden is geen makkelijke taak. Je wilt natuurlijk iedereen goed verrassen en blij maken met een kerstpakket. Wij zullen je op weg helpen met een aantal tips.

TIp 1: Zorg voor variatie

Een van de beste tips die wij kunnen geven is zorg voor meerdere kleine cadeautjes in een pakket. Wanneer je een pakket geeft met maar een cadeau erin is de kans groot dat het niet voor iedereen even veel gewaardeerd wordt. Je hebt eenmaal te maken met verschillende smaken. Een I-pad cadeau geven klinkt erg leuk en luxe maar als 50% van je werknemers er al eentje thuis heeft liggen hebben ze hier weinig aan. Probeer daarom altijd een pakket samen te stellen met meerdere kleine cadeaus erin zodat er altijd wel wat nuttigs tussen zit.

 

Tip 2: Bedenk een Thema

Wanneer je met een thema werkt is het makkelijker om een geschikte kerstgeschenk uit te kiezen. Een thema kan zijn wat bij jou bedrijf past of dat je een bepaalde boodschap wil uitstralen naar je personeel. Zo kun je denken aan gezonde pakketten. Iedereen is tegenwoordig steeds meer bezig met zijn eigen gezondheid. En dan kan je met een pakketten je personeel op weg helpen.

 

Tip 3: Ga verschillende showrooms langs

Er zijn veel verschillende bedrijven die kerstpakketten aanbieden. Ga een aantal showrooms langs of maak afspraken met leveranciers. Zij kunnen je vaak helpen met de juiste keuze maken. Zo kom je soms op ideeën die je vooraf niet zelf had kunnen bedenken.

 

Tips 4: Waarde van kerstpakket is niet belangrijk

Uit landelijke onderzoek is gebleken dat 87% van de mensen weinig waarde hechten aan een duur kerstpakket. Zij vinden het belangrijker dat er waardering voor hun werk wordt getoond. Ze geven aan dat de boodschap belangrijker is dan het financiële plaatje.

 

Tip 5: Maak het persoonlijk

Hoe leuk zal het zijn als je cadeau persoonlijk is. Geef alle managers de taak om een speciaal bedankt kaartje te schrijven met een persoonlijke bedank voor zijn/haar inzet van het afgelopen jaar. Dit geeft een extra dimensie aan het cadeau. Woorden kunnen soms meer dan materialen.