Videocontent is de toekomst

Je ziet het steeds meer voorkomen op social media: videocontent. Dit heeft te maken met dat een video sneller wordt bekeken wordt dan een simpel tekstje te lezen. En boven dat wordt het ook nog is massaal gedeeld en taggen mensen elkaar in de video’s. In dit artikel lees je waarom ieder bedrijf zou moeten beginnen met het maken van videocontent en te plaatsen op je externe communicatiemiddelen.

Video zorgt ervoor dat je merk onthouden wordt

Een algemeen feit dat is onderzocht is dat mensen veel sneller een video kunnen memoriseren dan een stuk tekst. Mensen leren je bedrijf het beste te kennen doormiddel van video content. Dit soort content blijft in hun geheugen geplakt. Denk maar als voorbeeld aan de reclames van Kruidvat iedereen kan het logo en de huisstijl onthouden van Kruidvat doormiddel van “steeds verrassend altijd voordelig” reclames. Het blijft geplakt in je geheugen. Daarom is het belangrijk dat de huisstijl van je merk terugkomt in de video. Al zou je denken videocontent kan alleen online. Dat is zeker niet waar er zijn hedendaags manieren hoe je dit ook gewoon kan laten zien recht voor iemands zijn neus door bijvoorbeeld een media hologram.

Het is zichtbaar op ieder platform en apparaat

Hedendaags is er genoeg plekken waar jij je video content kwijt kan. Denk bijvoorbeeld aan social media zoals: Instagram en Facebook, maar ook zakelijke video content zoals LinkedIn. Wanner social media niet van toepassing is voor je bedrijf is kan je gemakkelijk ook een video laten afspelen op je website. Er is genoeg keus.

Deze vorm van content is goed deelbaar

Niet alleen de leuke puppy video’s, maar ook video content voor je bedrijf wordt veel sneller gedeeld dan een linkje of een tekstje. Daarbij zal er sneller op gereageerd worden of iemand in getagd worden onder. Denk maar is na je stuurt veel eerder een filmpje door naar je beste vriend dan een stuk tekst.

Stijging in SEO-resultaten door video content

Wanneer je start met het plaatsen van video content op je website zal er opgemerkt worden dat dit goede gevolgen heeft voor de SEO-resultaten. Dit komt door de factoren die gebruikt voor de klassering in Google erg positief te luiden zijn over video content. Dit komt omdat bijvoorbeeld één van de factoren is hoelang mensen aanwezig zijn op je wedstrijd. Wanneer je een video van bijvoorbeeld 2 minuten op je hebt staan zal je merken dat de bezoektijd op je website groeit.