Voorkom legionella op de werkvloer

De cursus legionella preventie helpt werknemers omgaan met één van de meest veel voorkomende en agressieve bacteriën. De meeste besmettingen vinden plaats door het drinken van besmet water. Dat komt in Nederland gelukkig niet heel veel voor. Maar dat komt vooral omdat er veel werk wordt verzet om besmettingen te voorkomen. Inwoners van Nederland kunnen genieten van ontzettend veilig en schoon drinkwater. Om dat te garanderen is het nodig dat professionals weten hoe ze legionella moeten bestrijden.

De cursus legionella preventie

De cursus is met name bedoeld voor werkgevers die betrokken zijn bij het installeren van leidingwaterinstallaties. Dat kunnen mensen zijn die planningen maken en risicoanalyses uitvoeren. Voor hen is het cruciaal dat ze weten hoe legionella in het drinkwater voorkomen kan worden. Verder is het voor installateurs en monteurs van leidingen ook nuttig om deel te nemen aan de cursus. Door de kennis zo veel mogelijk te verspreiden is de kans het grootst dat risicovolle situaties worden herkend. Er kan dan snel en effectief worden opgetreden om besmettingen met legionella te voorkomen.

Legionella voorkomen is belangrijk

Door de risico’s op legionella te elimineren help je ontzettend veel mensen. Alleen al in Nederland kunnen mensen zorgeloos genieten van veilig drinkwater. Er bestaan wettelijke voorschriften waaraan voldaan moet worden om legionella te voorkomen. Deze komen natuurlijk ook allemaal aan de orde tijdens de cursus. Bij Kenteq is het mogelijk om de cursus te volgen. Aan het einde van de cursus krijg je een officieel diploma. Het voorkomen van een uitbraak van legionella is ontzettend belangrijk. Als er eenmaal meerdere mensen besmet zijn kan de ziekte zich razendsnel onder de bevolking verspreiden. Besmet worden met legionella kan zeer ernstig zijn. Patiënten hebben vaak last van meerdere symptomen. Dat zijn vaak algemene ziekteverschijnselen, zoals hoofdpijn en misselijkheid. Het kan ook voorkomen dat mensen een longontsteking krijgen door besmetting met legionella.