Vreemde vacatures

De economie is weer volledig opgekrabbeld uit de crisis met als gevolg dat er meer vacatures dan ooit te vervullen zijn. Uitzendbureaus hebben duizenden vacatures open staan die lang niet allemaal vervuld kunnen worden door de lage werkloosheid. Elk bedrijf heeft weer andere vacatures open staan en daardoor is er ook steeds meer diversiteit in de aangeboden vacatures. Echter kom je door het groeiende aantal vacatures ook steeds vreemdere vacatures tegen.

 

Flügel-eend vacature: Als fulltime Flügel-eend krijg je een prachtig paars/roze eendenpak dat er exact uitziet als het logo van het bekende après ski drankje. Als mascotte sta je te dansen op de grootste après ski feesten van Europa. Je moet wel goede dansmoves hebben het publiek kunnen vermaken en een flink uithoudingsvermogen hebben. In zo’n pak krijg je het namelijk al snel warm. Daarnaast reis je langs alle wintersportgebieden en is er naast het werken ook nog tijd om zelf even op de latten te staan.

 

Vacature voor Zeemeermin: Nee je hoeft niet te verhuizen naar Atlantis de gezonken stad. Je hoeft ook geen kieuwen te hebben of onder water te kunnen ademen. Wat je wel moet kunnen is lang je adem inhouden. Je moet ruim twee minuten onder water kunnen blijven terwijl je allerlei sierlijke zeemeerminnen bewegingen maakt. Zoals je wel begrijpt moet je hiervoor ook het hele jaar door een beachbody hebben. Nu is het werk op fysiek gebied zwaar, dus in shape blijf je wel.

 

Vacature treinduwer: Met deze titel zal je wel denken, zo dat is een zwaar en nutteloos beroep. Waarom zou je een trein gaan duwen? Dat is niet exact wat je werkzaamheden zijn als treinduwer. Je duwt namelijk niet de trein zelf, maar je duwt mensen de trein in. In Japan is het in de spits zo druk dat niet iedereen in de treinen passen. Toch willen ze optimaal de trein benutten door hem zo vol mogelijk te stoppen. Hierdoor zijn er treinduwers op het perron aanwezig die de laatste mensen de trein in duwen.

 

Golfbalduiker: Mocht je nu een duikbrevet hebben en daar je geld mee verdienen, dan kan je golfbalduiker worden. Op golfbanen kan je vaak een klein meertje vinden als hindernis voor de golfers. Regelmatig verdwijnen daar golfballen en dat is zonde om te laten liggen. Golfbanen huren daarom duikers in om deze golfballen te rapen. Het is minder leuk duiken dan in een mooi koraalrif, maar je verdient er in ieder geval wat geld mee.

 

Zo zie je maar dat er voor elke vreemde taak wel een vacature bestaat. Wie weet wat voor een vacatures er in de toekomst voorbij zullen komen. Misschien kan je dan wel virtueel schoonmaker zijn, al zou ik niet goed weten hoe dat dan in zijn werk zou moeten gaan.