Waar moet ik op letten bij kopen van een jacht?

Het is geen kleine investering, maar wel een aankoop waar je een hoop leuke herinneringen mee kan gaan beleven. Lekker in jouw persoonlijke motorboot over de rivieren en meren in Nederland varen, of misschien wel met een grotere jacht over de oceaan om aan te meren ergens in Italië. Het kan allemaal wanneer je eigenaar bent van je eigen jacht. In dit artikel geven wij je een paar tips desbetreffend het kopen van de jacht.

Wat voor jacht wil je kopen?

Zoals net gezegd een jacht kopen is niet zomaar iets, het is dus slim om een hoop research te doen voordat je een keuze gaat maken. Het eerste wat hiervoor komt is het type jacht dat je wilt gaan kopen. Vragen die je jezelf moet gaan stellen zijn: Ga ik alleen varen op rivieren en meren of ook op de zee? Er zijn namelijk jachten die alleen maar op meren, plassen en rivieren kunnen varen en de zee niet aankunnen.

Ga ik zeilen op de boot of alleen maar plezier maken?

Er een groot verschil tussen deze twee soorten jachten. Er is voor een zeiljacht namelijk veel meer ervaring nodig en veel tijd nodig tijdens het varen. Daar tegenover is een plezierjacht veel meer gericht op niet veel aandacht te hoeven besteden aan het varen en voornamelijk plezier hebben.

Ga ik voor een nieuwe of een tweedehandse jacht?

Wanneer het je eerste keer is dat je een boot koopt is het slim om als eerst naar een tweedehands te kijken. Het is namelijk een stuk goedkoper en mocht de boot je niet bevallen ben je er minder geld aan kwijt. Wanneer je opzoek bent naar een tweedehands boot kan je een jachtmakelaar zoals jachtmakelaardij Kappers inschakelen. De jacht makelaar kan je namelijk helpen op alle aandachtspunten bij het kopen van een boot te letten

Wat voor materiaal mag mijn boot hebben?

Jachten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materiaal. Denk bijvoorbeeld aan aluminium, staal of hout. Ieder soort materiaal heeft een andere onderhoud routine nodig. Een polyester boot zal bijvoorbeeld minder snel verrotten dan een boot van hout dus zal minder aandacht nodig hebben.