Waarom digitale salarisadministratie?

Nog te veel bedrijven verwerken hun salarisadministratie via boekhoudsoftware. Maar daarmee is de salarisadministratie nog niet digitaal genoeg. Waarom dan toch nog dat ene stapje verder maken?

Automatisering

Dankzij digitale automatisering komt er vele tijd vrij voor andere zaken en dat is heel hard nodig bij salarisadministratie. Nog te veel salarisadministrateurs zijn niet 100% geschoold in de nieuwste regels en wetten. Omdat hun werk zwaarbeladen is komt het nog vaak voor dat er geen tijd is voor verdere ontwikkeling.

Gebrek aan kennis

Doordat veel bedrijven de salarisadministratie niet door een salarisspecialist laten doen en vaak de opdracht eerder bij administratief on P&O personeel legt wordt de salarisverwerking gedaan met verdeelde aandacht en incomplete up-to-date kennis.

 

De gevolgen hiervan zijn dat degene die belast zijn met het verwerken van de salarisadministratie te weinig tijd heeft voor het verder ontwikkelen van de efficiëntie van de salarisverwerking. Ook is er ook geen tijd om de kennis hoog te houden door bijscholing en door te blijven leren over de dagelijks veranderlijke zaken omtrent salarisadministratie

Investeren

Om dit in goede banen te leiden is er investering nodig voor de salarisadministratie. Hierbij gaat het niet alleen om de aanschaf van digitale salarisadministratie methoden maar ook om het bijspijkeren van de administrateur of anders het inzetten van een gedegen professionele salarisadministratie specialist.

 

Grote bedrijven hebben hierbij het meest baat bij een digitaal systeem en/of het inzetten van een specialist daar waar kleinere bedrijven hiervoor niet altijd het geld hebben. Het inzetten van een specialist is dan ook nog een optie maar niet per se continue. Een goede uitkomst voor kleinere bedrijven is dan een specialistisch kantoor voor salarisadministratie om dit aan uit te besteden.

 

Welke manier men ook gebruikt voor salarisadministratie; digitalisatie is een must om bij te blijven en ruimte te maken voor het geven van een adviserende rol aan de administrateur i.p.v. 100% alleen de uitvoerder te laten zijn. Hiermee komt er nieuwe kennis in het bedrijf om de verwerking van de salarisadministratie steeds beter te maken.