Waarom is telematica zo belangrijk voor wagenparken?

Ben je een fleetmanager, dan is telematica tegenwoordig ontzettend belangrijk om te hebben. Het beheer van je wagenpark is simpelweg veel makkelijker te beheren. Wil je uitdagingen aan kunnen, dan heb je gewoon goede telematica van bijvoorbeeld Moove Connected Mobility nodig. Wat maakt telematica zo belangrijk voor wagenparken?

De brandstofkosten verlagen

Iedere organisatie merkt dat brandstofprijzen duurder worden. Wist je dat brandstof ongeveer zestig procent van de gehele operationele kosten is van een wagenpark? Maak je gebruik van telematica, dan kun je het voor elkaar krijgen om de brandstofkosten te verminderen. Dat is helemaal niet moeilijk, want met de speciale software kun je de meest efficiënte route laten uitstippelen. Ook zul je merken dat er minder CO2-uitstoot is. Met telematica heb je ook het voordeel dat je het rijgedrag van je personeel kunt zien. Laat een van je medewerkers de wagen te lang draaien, dan kun je hem aanspreken. 

Een goed overzicht en efficiënt plannen

Je kunt met heel eenvoudige verzoeken van een klant onnodig lang bezig zijn. Maak je gebruik van telematica, dan heb je een mooi overzicht van alle wagens. Zo heb je het overzicht waar de wagens precies zijn en hoe lang ze erover doen voordat ze op een locatie zijn. Dit betekent dat je met telematica heel efficiënt kunt gaan plannen, je klanten op de hoogte houden en snel reactie geven op ad hoc verzoeken.

Het verbeteren van service aan je klant

Omdat je met telematica zoveel informatie tot je beschikking hebt, kun je ook de service aan je klant verbeteren. Zo is het heel makkelijk om gelijk antwoord te geven op vragen zoals of facturen wel kloppen en wat de aankomsttijden zijn. Het is mogelijk om met telematica te zien hoe lang een medewerker op een bepaalde locatie staat en dit soort overzichten kun je met je klant delen.

Goed onderhouden voertuigen zijn veiliger

Je vergeet met telematica geen moment van onderhoud van de wagens. Je krijgt proactieve meldingen en zodoende weet je precies wanneer een auto toe is aan een onderhoudsbeurt. Het is niet alleen veel veiliger, maar de wagens gaan ook nog eens veel langer mee.