Waarom stappen steeds meer mensen over op een elektrische auto?

Elektrisch rijden, tien jaar geleden had niemand gedacht dat half Nederland nu rondrijdt in een elektrische auto. In de beginjaren was een elektrische auto aan de dure kant, maar inmiddels zijn deze auto’s voor veel meer mensen betaalbaar. Vandaag lees je waarom zoveel mensen overstappen op een elektrische auto. 

Duurzame auto’s  

Elektrische auto’s zijn erg duurzaam en dus goed voor het milieu. Bij een benzine of dieselauto is de uitstoot erg hoog. Op dit moment leven we in de coronacrisis en er rijden dus ook veel minder auto’s op de weg. Je kunt zien dat de uitstoot van sterk is afgenomen. De uitstoot van een elektrische auto is niks vergeleken met een auto die op normale brandstof rijdt.  

Lage kosten per maand 

In vergelijking met een diesel of benzineauto ben je weinig kosten per maand kwijt. De onderhoudskosten zijn bijna 40% lager. Als je een elektrische auto least profiteer je ook nog eens van een lage bijtelling. Deze is bij elektrische auto’s maar 8%. Voor een auto die niet elektrisch betaal je 22%. Dit percentage is gebaseerd op de brandstof. Je betaal dit percentage over de cataloguswaarde. 

Actieradius 

Die actieradius is de afstand die je kunt afleggen met een volle accu. Dit kan nogal verschillen per auto en er komen ook externe factoren bij kijken. Zo heeft het weer ook veel invloed op de afstand die je kunt afleggen. Ben je een sportieve rijder? Dan zul je ook minder kilometers kunnen maken. Je hebt elektrische auto die geschikt zijn voor de lange afstanden bijvoorbeeld de Hyundai Kona electric. Deze auto heeft een actieradius van maar liefst 449 km. Wanneer je echt op zoek bent naar een elektrische auto voor in de stad kun je het best een Skoda Citigo IV leasen 

Tot slot  

Een elektrische auto leasen is niet een zo gek duur. Als je van je baas een leaseauto krijgt ben je al helemaal goedkoop uit. Het hangt er natuurlijk ook wel een beetje vanaf wat voor auto je least. Porsche heeft ook een nieuwe elektrische auto op de markt gebracht. Hier betaal je vanzelfsprekend wel een veel hoger bedrag voor.