Warmhoudvitrines

Om producten warm te houden in bijvoorbeeld een supermarkt of een horecagelegenheid is een warmhoudvitrine nodig. Dit is vaak een transparante en geconditioneerde vitrine die ontworpen is om etenswaren warm te houden. Vaak zijn de warmhoudvitrines voorzien van glazen schuiframen om toegang tot de inhoud van de vitrine mogelijk te maken. In veel gevallen is er ook een waterbak onder de warmtebron van de vitrine aanwezig om uitdroging te voorkomen. Op die manier behouden de etenswaren voldoende vocht. Zo blijft brood zacht en vlees en groente behouden hun natuurlijke sappen.

Warmhoudvitrines zijn in verschillende formaten en uitvoeringen verkrijgbaar. De prijzen van deze warmhoudvitrines zijn zeer uiteenlopend en zijn afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van de desbetreffende vitrine. In sommige gevallen kunnen warmhoudvitrines behalve aangeschaft ook gehuurd worden. Dit biedt mogelijkheden voor beginnende horecaondernemers of anderen die wel een warmhoudvitrine nodig hebben maar niet in bezit willen hebben.

warmhoudvitrines-classic-line

Er zijn uiteraard meerdere mogelijkheden om etenswaren warm te houden. De warmhoudvitrine echter biedt de mooiste oplossing, omdat bij het ontwerp ervan aandacht is besteed aan zowel functionaliteit als presentatie. Derhalve zijn warmhoudvitrines erg populair in de horeca en maken sommige supermarkten er ook gebruik van. Tevens zijn er warmhoudvitrines beschikbaar die ook een (beperkte) koelfunctie tot hun beschikking hebben. Op die manier is het ook mogelijk om producten gekoeld te presenteren.

De levensduur van warmhoudvitrines is erg afhankelijk van de kwaliteit van de vitrine. Over het algemeen kan aangenomen worden dat een warmhoudvitrine enkele jaren (ongeveer 5 jaar) meegaat mits redelijk onderhouden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.