Wat is een prefabwoning?

Bij www.variahuis.nl denkt u al snel aan een betonnen doos: grijs, saai en inspiratieloos. Toch kan het ook heel anders. Als u een prefab huis wilt laten bouwen heeft u de keus uit veel mogelijkheden. Denk hierbij aan de materialen die worden gebruikt voor de kozijnen en deuren. Door deze elementen een andere kleur te geven of een ander materiaal te gebruiken krijgt de woning als snel een eigen uitstraling.

Prefabonderdelen worden in grote aantallen gemaakt in de fabriek. Deze manier van fabriceren drukt de kosten omdat er niet op locatie beton hoeft worden gegoten. Daarnaast zal de kwaliteit worden verhoogd en kan deze constant blijven door telkens hetzelfde fabricageproces te herhalen. Een goed voorbeeld van prefabonderdelen is een stoeptegel. Deze betonnen vloerelementen worden van tevoren gemaakt en op locatie op geplaatst. Als men deze tegels op locatie had moeten maken, zou dit ontzettend veel meer geld én tijd kosten.

Op een normale bouwplaats is vaak veel overlast. Grote, zware machines die veel lawaai maken zijn vaak een doorn in het oog voor omwonenden. Aangezien de onderdelen voor prefab woningen enkel getransporteerd moeten worden en op hun plek moeten worden gezet, blijft het geluidsoverlast vaak uit.

Daarnaast kan tijdens het proces van het plaatsen van de wanden ook worden gewerkt aan andere zaken op de bouwplaats. Dit is één van de redenen dat de tijd die het kost om een prefabwoning te bouwen aanzienlijk lager is dan de traditionele manier van bouwen.

Voor meer informatie over prefabwoningen kunt u kijken op de site van Variahuis.

Verhuisdozen bestellen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.