Wat is het verschil tussen een kabouter, gnome of goblin?

Al sinds de oudheid verteld men verhalen en legendes aan elkaar. Meestal hebben deze verhalen een kern van waarheid. Dit in de zin van dat het verhaal iets bijbrengt of je aan het denken zet, met een ludieke ondertoon.

Een grappig voorbeeld hiervan is een de opvallende fuck you kabouter, deze groene fuck you kabouter laat mensen raar opkijken als ze zien dat het kereltje zijn middelvinger opsteekt.

In meerdere landen heb je volksverhalen over uiteenlopende wezens, zoals bijvoorbeeld ook de Gnome. Deze moet niet verward worden met de kabouters, volgens de verhalen is een Gnome aardgeest terwijl een bosgeest een echte huis- of bosgeest is.

Dit wil zeggen dat Gnomes in een land wonen. Wel worden ze voorgesteld als kleine mensachtige wezen. Zijn vaak kwaadaardig, listig en stelen vaak. Het land waar ze wonen ligt meestal in afgelegen streken en ze hebben een eigen cultuur. Ze hebben meestal grote schatten die ze verborgen houden in hun onderaardse holen. Overdag zijn bezig met veel handwerk, zoals het smeden van diverse munten of werktuigen. Vijanden hebben deze wezens eigenlijk niet.
Tot de aardgeesten behoren ook de: Witte wieven, dwergen, elven en unjers.

elf

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *