Wat is HTML5?

HTML5 is ontworpen om bijna alles te leveren wat je online zou willen doen zonder dat je extra software nodig hebt, zoals browserplug-ins. Het doet alles, van HTML5 banners tot apps, muziek tot films en kan ook worden gebruikt om ongelooflijk gecompliceerde applicaties te bouwen die in uw browser worden uitgevoerd.

Er is meer. HTML5 is niet gepatenteerd, dus u hoeft geen royalty’s te betalen om het te gebruiken. Het is ook platformonafhankelijk, wat betekent dat het niet uitmaakt of je een tablet of een smartphone, een netbook, notebook of ultrabook of een Smart TV gebruikt: als je browser HTML5 ondersteunt, zou het probleemloos moeten werken. Het is onvermijdelijk een beetje ingewikkelder dan dat.

Wat doet HTML5?

We hebben een lange weg afgelegd omdat HTML nauwelijks een eenvoudige paginalay-out aankon. HTML5 kan worden gebruikt om webapplicaties te schrijven die nog steeds werken als je niet verbonden bent met het net; om websites te vertellen waar u zich fysiek bevindt; om high-definition video te verwerken; en om buitengewone graphics te leveren.
Wanneer is HTML5 klaar?

HTML5 is een evoluerende standaard, dus het is een beetje misleidend om te praten over wanneer het af is.

Wat belangrijk is, is dat de functies van HTML – zoals de bovengenoemde geolocatie, webapps, video en afbeeldingen nu kunnen worden gebruikt, op voorwaarde dat uw browser ze ondersteunt.