Wat kan een belastingadviseur voor je betekenen?

Wanneer je bezig met je belastingaangifte kunnen er nog al eens dingen zijn waar je tegen aanloopt. Wanneer dit het geval is kan een belastingadviseur ontzettend veel voor je betekenen. Wat dit is, lees je hier. 

Wat doet een belastingadviseur? 

Heb je hulp nodig bij de belastingaangifte? Dan ben je bij een belastingadviseur aan het goede adres. Hij of zij is namelijk volledig op de hoogte van de regels. Ook wanneer er regels worden toegevoegd of veranderd is een belastingadviseur hier meteen van op de hoogte. Er zijn verschillende manieren waarop de belastingadviseur jou kan helpen op dit gebied. 

  • Advies geven. Op het moment dat jij zelf de belastingaangifte doet, maar er dingen zijn waar je niet helemaal uitkomt, dan kan de adviseur jou advies geven. 
  • Hulp bieden. Heb je liever iets meer hulp dan alleen advies? Dat is geen probleem. Een belastingadviseur kan jou namelijk ook ter plekke helpen met de belastingaangifte. In dit geval werken jullie samen. En misschien als je goed op let kun je het volgend jaar alleen! 
  • Overnemen. Denk je nu, het is me allemaal wel prima, ik doe het liever helemaal niet? Dan kun je de belastingaangifte gewoon uit handen geven. 

Naast de belastingaangifte geven belastingadviseurs ook algemene financieel advies. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een grote investering gaat doen. 

Hoe herken je een goede belastingadviseur? 

Hoe fijn is het dat er iemand is die jou kan helpen op het gebied van financiële administratie. Het is alleen wel belangrijk dat je ook te maken krijgt met een goede belastingadviseur. Er zijn een aantal dingen wat een goede belastingadviseur scheid van een ‘slechte’. 

Ten eerste is het belangrijk dat jij de vakman volledig vertrouwd. Dit is natuurlijk een persoonlijke kwestie, maar is handig omdat je persoonlijke gegevens deelt. Daarnaast kan een goede belastingadviseur er voor zorgen dat je geld terug krijgt. Het is dus belangrijk dat hij of zij op de hoogte is van alle oude en nieuwe regels.

Als laatste is het belangrijk dat een adviseur aangesloten is bij een branchevereniging en dat de prijsafspraken duidelijk zijn.