Wat zijn geldige redenen voor een contactverbod?

Er zijn verschillende redenen waarom je een contact verbod zou willen aanvragen. Alleen zullen niet alle aanvragen worden ingewilligd. Er moeten namelijk zwaarwegende redenen zijn om een contactverbod te mogen rechtvaardigen. Wil je weten of jij een contactverbod kunt aanvragen? In dit artikel lees je wat geldige redenen zijn om een contactverbod aan te vragen en hoe je dit zelf kunt doen.

Slachtoffer van geweld

Is er geweld tegen je gebruikt? Dan is het niet vreemd dat je een contactverbod wilt aanvragen bij RechtNet Advocaten. Dit wordt vrijwel altijd gerechtvaardigd. Wanneer er geweld tegen je is gebruikt, moet je niet alleen een contactverbod aanvragen, maar ook aangifte doen van geweld. Anders kan jouw verzoek niet worden ingewilligd.

Intimidatie

Word jij door iemand veelvuldig geïntimideerd en is er dreiging van geweld? Dan is het vanzelfsprekend dat je deze persoon niet wilt zien. Het is dan mogelijk om een contactverbod aan te vragen. Wel is er bewijs nodig van de intimidatie. Dit kan schriftelijk zijn, maar ook middels videomateriaal.

Stalking

Wanneer je te maken hebt met een stalker, kan dit jouw leven enorm negatief beïnvloeden. Het kan een gevoel van veiligheid geven, als je een contactverbod hebt. Je moet het stalken kunnen aantonen om een contactverbod te krijgen. Wanneer iemand jou veelvuldig in de gaten houdt, hoeft dit niet lastig te zijn. Foto’s, video’s en getuigen kunnen helpen om dit contactverbod te kunnen toestaan.

Getuigen

Om een contactverbod aan te vragen, is het belangrijk om genoeg bewijs te verzamelen om jouw claim te ondersteunen. Een van de beste manieren om jouw claim te ondersteunen, is door getuigen te hebben. Wanneer andere mensen kunnen concluderen dat de situatie niet veilig is, kan dit het proces bespoedigen. Een contactverbod aanvragen RechtNET advocaten vraagt ook altijd of er getuigen zijn die jouw zaak kunnen bekrachtigen.

Helaas worden niet alle aanvragen voor een contactverbod ingewilligd. Het ligt justitieel namelijk moeilijk in elkaar en er moeten sterke argumenten aanwezig zijn. Je staat er dan ook niet alleen voor. Zorg dat je je juridisch laat bijstaan. Je kunt een contactverbod aanvragen RechtNet advocaten. Zij helpen jou verder en kunnen de claim indienen.